Mainos

LIVE klo 16: Fennovoimalle ehdollinen lupa – pysyykö vihreät hallituksessa?

Hallituksen työ saattaa vaikeutua tänään entisestään, jos vihreät päättää iltapäivällä lähteä hallituksesta Fennovoiman ja TVO:n ydinvoimalupatilanteen takia.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti tänään Fennovoiman ja TVO:n ydinvoimalupien käsittelytilanteesta.  TVO ei saanut hakemaansa lisäaikaa 4. ydinreaktorin rakentamiselle, Fennovoiman täydennyshakemus ydinvoimalasta sen sijaan hyväksyttiin, kunhan yhtiö hankkii voimalalle vähintään 60-prosenttisen omistuspohjan.

Vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri Ville Niinistö pitää lehdistötilaisuuden ydinvoimalupien käsittelytilanteesta alkaen klo 16.

Vihreät ilmoitti jo vuonna 2011 lähtevänsä hallituksesta, jos uusien ydinvoimaloiden rakentamisesta tehdään periaatepäätöksiä. Puolueen tulkinnan mukaan Fennovoiman täydennyshakemus täyttää tämän kriteerin.

Jos vihreät ilmoittaa tänään jättävänsä hallituksen, saa asia lopullisen sinettinsä viikonloppuna vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Seinäjoella.

Ukrainan kriisin takia Fennovoiman venäläisomisteinen (Rosatom) hanke on vastatuulessa – myös kansanedustajien keskuudessa. Ylen kyselyn mukaan vain 43 prosenttia kansanedustajista kannattaa Fennovoiman hanketta, maaliskuun kyselyssä lukema oli vielä 57 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.