Lähteekö herkuttelu kesällä käsistä? Näin vältät lomakilot

2:15

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa neuvoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten lomasta voi selvitä lihomatta.

Moni laihduttaa ennen kesää päästäkseen ”kesäkuntoon”. Pudotetut kilot tulevat kuitenkin yleensä nopeasti takaisin, kun ollaan lomatunnelmissa ja kohdataan erilaisia houkutuksia.

– Hyvin usein laihduttamisen jälkeen halutaankin syödä vähän enemmän johtuen ehkä siitä, että on oltu vähän liian tiukalla kurilla, Anette Palssa sanoi lähetyksessä.

Palssa kehottaa miettimään, tuottaako ylenmääräinen herkuttelu oikeasti niin suurta mielihyvää, että on valmis siihen, että paino taas nousee.

– Minun mielestäni laihduttamisen jälkeen painonhallintavaihe on vaikeampaa kuin itse laihduttaminen, koska siinä joutuu enemmän pohtimaan. Se ei ole joko-tai, vaan se on sellaista, että tänään otan, huomenna en.

– Ei kesällä tietenkään pidä ajatella, että nyt kitukuuri jatkuu tai ”en syö mitään herkkuja ollenkaan” jatkuu, mutta kyllä siinä varmaan kannattaisi itseltään kysyä, mitkä herkut ovat sen arvoisia, että niiden mukaan lähtee.

Herkutella siis voi, mutta määrää ja kertoja kannattaa vähän rajoittaa.

– Aika monella on tuossa Helsinki-Vantaalla (lentokentällä) sellainen ajatus, että sen jälkeen mitään ei lasketa. Tullaan ikään kuin sellaiselle alueelle, jolla on vapaata riistaa, tai että kyllähän ihmisen kuuluu syödä lomalla sitä ja tätä.

– Silloin ehkä kannattaa kysyä itseltään, että miksi se ajatus on tullut? Miksi tuntuu siltä, että terveelliset tottumukset ja maltillinen itsensä kontrolli on jotenkin rangaistus? Miksi loma ei voi olla vähemmällä mässäämisellä tai vähemmällä herkuttelulla? 

Katso Palssan vastaus kokonaisuudessaan yltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja