Lihavuustutkija: Tämä on väärä tapa laihduttaa

26:00

Painonpudottajan pitäisi hyväksyä, että onnistuneeseen lopputulokseen päästään pienillä askelilla eikä suurilla harppauksilla.

Suomalaisista työikäisistä ylipainoisia on jopa 60 prosenttia ja yli 65-vuotiaista jopa 73 prosenttia. Miten he saisivat pudotettua painoa terveellisesti?

– Jos on 2,5 miljoonaa ylipainoista, niin voi olla, että siinä on 2,5 miljoonaa erilaista tapaa tehdä se. Haluankin korostaa, että sen tavan pitää olla todella yksilöllinen ja joustava. Sellainen hampaat irvessä -pikalaihdutus, joka ehkä on ikään kuin se vaade nyky-yhteiskunnassa, on minun mielestäni väärä tapa, lihavuustutkija ja apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopistolta sanoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Laihduttajan tulisi tunnistaa juuri omat sudenkuoppansa.

– Meille on kehittynyt tapoja, joista itse nautimme, ja niistä lähtökohdista voi sitten tehdä pieniä korjausliikkeitä. Sillä tavalla tuloksesta tulee paljon pysyvämpi.

– Normaali-ihminen ei jaksa sellaista kärvistelyä ja kurjistelua kauhean pitkään. Ja silloin se tulos katoaa, jos se (laihdutusmenetelmä) on liian rivakka ja liian irti siitä omasta arjesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja