Mainos

Lähipiirissään kauhua kylvänyt mies tuomittiin vankilaan yhteensä 29 rikoksesta – sulki vanhempansa vasaralla uhaten olohuoneeseen

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan miehen yli kahdeksi vuodeksi vankilaan yhteensä 29 rikoksesta.

Joona Elis Lehto tuomittiin muun muassa törkeästä vapaudenriistosta, sillä hän oli sulkenut vanhempansa näiden omakotitalon olohuoneeseen ja uhannut tappaa heidät, tuomiossa todetaan. Mies oli käyttänyt apunaan vasaraa, ja vapaudenriisto oli kestänyt noin kaksi tuntia.

Lehto tuomittiin myös laittomista uhkauksista, jotka kohdistuivat hänen entiseen puolisoonsa. Oikeuden mukaan mies oli muun muassa nostanut teräaseen naisen kasvojen eteen.

Lisäksi Lehto oli useita kertoja uhannut naista muun muassa tappamisella ja kiduttamisella. Uhkailu oli oikeuden mukaan tapahtunut tämän vuoden alussa kasvotusten, puhelimitse ja viesteillä. Viimeisellä kerralla poliisipartio oli vienyt Lehdon poliisiasemalle, sillä hän ei ollut suostunut itse poistumaan naisen asunnolta.

Nainen on uhkailun ja häirinnän takia joutunut muuttamaan kolmesti ja asumaan lapsensa kanssa turvakodissa, tuomiossa todetaan.

Vapaudenriiston ja laittomien uhkausten lisäksi Lehto tuomittiin muun muassa vanhempiensa ja entisen puolisonsa suojaksi myönnettyjen lähestymiskieltojen rikkomisesta, useista vahingonteoista, pahoinpitelystä, varkauksista ja törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista.

Mies on myöntänyt vapaudenriiston, mutta kiistänyt osan muista rikoksista, kuten entiseen puolisoonsa kohdistuvat laittomat uhkaukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.