Mies uhkasi ex-tyttöystävää tappamisella Helsingissä – meni kotiovelle ja yritti sisään keittiö- ja kääntöveitsen kanssa

Kolmikymppinen mies tuomittiin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta parisuhteen päättymisen jälkeen. Mies oli saapunut naisen kotioven ulkopuolelle kääntöveitsen ja ison keittiöveitsen kanssa Helsingissä viime tammikuussa.

Välikohtausta oli edeltänyt noin kahden viikon ajan kestänyt Whatsapp-viestittely, jossa mies oli uhkaillut naista väkivallalla ja tappamisella. Hän oli myös uhannut ”tulevansa selvittämään asioita” naisen asunnolle. Nainen oli useita kertoja pyytänyt miestä lopettamaan viestittelyn.

– [Miehen] menettely on ilmeisesti liittynyt päättyneeseen parisuhteeseen, mutta teko on sen keston, viestien määrän ja esitettyjen uhkausten laadun vuoksi aiheuttanut [naiselle] huomattavaa pelkoa ja ahdistusta, tuomiossa todetaan.

Mies ei kuitenkaan päässyt sisälle naisen asuntoon, ja hänen poistuttuaan ulos poliisit ottivat hänet kiinni.

Aiheutti naiselle pelkotiloja

Vuonna 1982 syntynyt mies tuomittiin laittomasta uhkauksesta, vainoamisesta, törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta 1 vuoden 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Hänet määrättiin myös maksamaan naiselle yhteensä 3000 euroa kärsimyskorvauksia ja 1500 euroa korvausta tilapäisestä psyykkisestä haitasta.

– [Uhri] on muun muassa pelännyt ulkona liikkumista, minkä lisäksi hänellä on todettu kohtalaista ahdistuneisuutta ja masennusta. Lisäksi [uhrille] on määrätty sairauslomaa ja lääkitys, tuomiossa perustellaan.

Mies menetti työpaikkansa rikostensa vuoksi.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat