Mainos

Mies vainosi naista yli vuoden, rikkoi ikkunoita ja uhkasi tappaa – seitsemäksi kuukaudeksi vankilaan

Mies vainosi naista ja rikkoi useita kertoja lähestymiskieltoja, päätyen rikkomaan naisen asunnon ikkunoita.

Häiriköiminen jatkui vuoden 2015 alusta maaliskuuhun 2016.

Useista lähestymiskielloista huolimatta tarkkaili ja seurasi naista, soitteli hänelle ja lähetti tekstiviestejä. Mies myös oli uhkaillut naista tappamisella ja fyysisellä väkivallalla todeten naiselle muun muassa ”päätän sinun päiväsi”. Hän myös rikkoi naisen kiinteistön ikkunoita kolmeen otteeseen.

Naisen mukaan miehen toiminta oli aiheuttanut hänelle univaikeuksia ja pakottanut hänet olemaan kotikulmillaan jatkuvasti varuillaan. Mies oli kohdistanut naiseen aiemmin väkivaltaa, ja on hänen mukaansa arvaamaton päihteiden vaikutuksen alaisena sekä kärsiessään vieroitusoireista.

Mies kiisti teot ja väitti oikeudessa yrittäneensä olla yhteydessä naiseen keskustellakseen heidän yhteisten lastensa asioista tai saadakseen tavata näitä tai keskustellakseen näiden kanssa.

Oikeus tuomitsi miehen vainoamisesta, kolmesta lähestymiskiellon rikkomisesta, neljästä laittomasta uhkauksesta, kolmesta vahingonteosta, kolmesta kotirauhan rikkomisesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Mies oli pitänyt hallussaan eräällä ikkunoiden rikkomisreissulla kääntöveistä.

Miehellä oli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän mielentilalausunnon mukaan opioidien, kannabinoidien, rauhoittavien lääkkeiden ja unilääkkeiden aiheuttama riippuvuusoireyhtymä sekä epäsosiaalinen persoonallisuus. Hän oli kuitenkin syyntakeinen, sillä hänen todellisuustajunsa hetkelliset häiriöt johtuivat jatkuvasta ja runsaasta päihteiden käytöstä.

Mies tuomittiin seitsemän kuukauden vankeustuomioon, joka hänen aiemman rikostaustansa vuoksi tuomittiin ehdottomana.

Mies valitti tuomista hovioikeuteen, joka ei nähnyt tuomiossa muutettavaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.