Mainos

Lähipäivinä jopa 12 astetta – miten föhntuuli syntyy?

Sää on lähipäivinä lämmintä ja tuulista. Lämpötilat voivat nousta etelässä ja lännessä yli kymmeneen asteeseen. Lämpötilat ovat nyt tyypillisiä huhtikuun lopun lämpötiloja. Suomen kevättalven aurinkoisimmat ja lämpimimmät päivät ovat yleensä föhntuulen ansiota.

Euroopan yllä on nyt laaja korkeapaine ja meillä vallitseva tuulensuunta on lännestä. Skandien vuoriston yli puhaltava föhntuuli lämmittää säätä lähipäivinä niin, että lämpötilat ovat 7-10 astetta ajankohdan tavanomaisia lämpötiloja korkeampia. Sateet jäävät Norjan puolelle.

– Meillä sää on keväisen lämmintä ja laajalti aurinkoista, mutta tuulista. Keskiviikkona maan eteläosassa voidaan päästä 10-12 asteeseen ja myös torstaina etelässä ja lännessä on laajalti yli 10 astetta. Sää on nyt yhtä lämmintä kuin keskimäärin huhtikuun viimeisellä viikolla ja vapun tienoilla. Ruotsiin ennustetaan paikoin yli 15 asteen lämpötiloja, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Keskiviikkona maan keskiosassa sää on paikoin pilvistä ja siellä voi tulla heikkoja sateita. Lämpötilat ovat maan keskiosassa 5-10 asteessa, pohjoisessa viiden asteen molemmin puolin. Länsi-Lapissa voidaan päästä 7-8 asteeseen.

Torstaina pilvisyyttä on idässä ja pohjoisessa. Pohjoisessa tulee lisäksi vesi-, räntä- ja lumisateita. Torstai on keskiviikkoa heikkotuulisempi päivä.

Yöt ovat viileitä. Lämpötilat ovat nollassa tai pikkupakkasella. Viikonloppuna sää viilenee selvästi.

Föhntuuli syntyy, kun tuuli puhaltaa lännestä Skandien vuoriston yli ja tuo meille aurinkoista ja lämmintä ilmaa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta tarkemmin, miten föhntuuli syntyy sekä alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.