Mainos

Lähipäivät viileitä – viikonloppuna vettä, lumipyry ja paikoin 10 astetta

Lähipäivät ovat poutaisia ja viileitä. Yöpakkaset yleistyvät. Lauantain ja sunnuntain tienoilla lännestä leviää kuitenkin sadealue, joka lauhduttaa sään uudestaan. Osa sateista tulee lumena.

Tänään torstaina sää on laajalti poutaista, Lapissa voi tulla paikoin lumikuuroja. Maan etelä- ja keskiosassa päivän ylimmät lämpötilat ovat 5-8 asteessa, pohjoisessa nollan molemmin puolin.

– Kuuraliukkautta voi olla paikoin. Vaikka ilman lämpötila olisi plussalla, voi maanpinta olla pakkasella ja siinä oleva vesihöyry voi jäätyä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Ensi yönä pakkasta on etenkin maan keski- ja pohjoisosassa, etelässä ja rannikoilla ollaan nollan vaiheilla tai hiukan plussalla.

Perjantai on laajalti selkeä ja poutainen päivä. Maan keskiosassa pilvisyys voi kuitenkin olla runsaampaa ja siellä voi tulla lumikuuroja. Perjantain lämpötilat ovat hieman torstaita alhaisempia. Lauantain vastainen yö on pakkasyö lähes koko maassa.

– Lauantai näyttäisi olevan viikon kylmin päivä. Laajalti ollaan pakkasella päivälläkin, etelässä ja lännessä on muutama lämpöaste.

Viikonloppuna vettä ja lunta

Sadealue lähestyy Suomea viikonloppuna ja saapuu länsirannikolle jo lauantaina iltapäivän tai illan kuluessa.

– Rannikoilla sataa vettä, mutta sisämaan puolella sateet voivat alkaa laajalti lumena. Etelässäkin Salpausselän pohjoispuolella voi tulla aluksi lunta sunnuntaina yöllä. Lännessä ja etelässä sateet muuttuvat vedeksi, mutta idässä ja pohjoisessa sade on pääasiassa lunta, pohjoisessa pyryttää. Eteläosaltaan sadealue näyttää heikolta, toteaa Markus Mäntykannas.

Eniten lunta sataa maan keskivaiheilla ja Pohjois-Suomen eteläosassa, missä lunta voi tulla noin kymmenen senttimetriä.

Sää lauhtuu sadealueen jälkeen selvästi. Lounaassa ollaan sunnuntaina taas kymmenen asteen vaiheilla, pohjoisessa nollan tienoilla.

Tuuli voimistuu sadealueen mukana. Lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä läntisillä merialueilla voidaan käydä myrskylukemissa. Länsirannikolla myrskypuuskat ovat mahdollisia. Tuuli voimistuu muuallakin maa-alueilla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.