Mainos

Lähi-idän tilanteeseen etsitään yhä ratkaisua

YK:n pääsihteeri Kofi Annan jatkaa yrityksiään tehdä rauhaa Lähi-itään.

-

Annan on tavannut jo toistamiseen vuorokauden sisällä Israelin pääministerin Ehud Barakin. Myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana sukkuloi neuvotteluissa alueen eri maissa. Lisäksi Britannia lähettää ulkoministeri Robin Cookin Israeliin vielä tänään. Israelilaisten mielestä tilanne on rauhoittumassa.

Barak on uhannut julistaa Lähi-Idän rauhanprosessin päättyneeksi lähipäivinä, jos palestiinalaiset eivät lopeta mellakointiaan Israelin palestiinalaisalueilla. Israelin asevoimat arvioi, että tilanne palestiinalaisalueilla on rauhoittumassa.

Paavi Johannes Paavali II on kertonut olevansa huolestunut Lähi-idän väkivaltaisuuksista ja toivoo, että kriisiin löydettäisiin lopultakin ratkaisu.

Hizbollah varoitti Israelia

Ääri-islamilainen Hizbollah -sissiliike on varoittanut Israelia voimatoimista palestiinalaisia vastaan. Sissien mukaan Israel saa maksaa kalliisti, jos se yrittää vapauttaa sissien kaappaamat kolme israelilaissotilasta voimakeinoin.

Hizbollahin mukaan kaapattujen sotilaiden turvallisuus taataan vain, jos Israel suostuu neuvottelemaan heidän vaihtamisestaan pidätettyihin muslimitaistelijoihin välittäjän avulla.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.