Mainos

Lähi-idän rauhanprosessi pahasti jumissa

Israelin pääministeri Benjamin Netajahu on torjunut Yhdysvaltain ehdotuksen Länsirannalta vetäytymisestä. Torstaista lähtien Lähi-idässä Israelin ja palestiinalaisten johdon välillä sukkuloinut Yhdysvaltain erikoislähettiläs Dennis Ross ehdotti Netanjahulle heidän viimeisessä tapaamisessaan, että Israel vetäytyisi alueelta, joka on 13 prosenttia Länsirannan pinta-alasta.

Pääministeri Netanjahu torjui ehdotuksen suoralta kädeltä, eikä esittänyt omaa käsitystään sopivasta prosenttilukemasta. Aiempien tietojen mukaan Israel saattaisi olla valmis vetäytymään yhdeksän prosentin alalta Länsirantaa. Israel on vaatinut palestiinalaisia esittämään selkeän suunnitelman, miten he aikovat turvata rauhalliset olot Länsirannalla Israelin vetäytymisen jälkeen.

Israelin televisio kertoi illalla, että mielipidemittausten mukaan enemmistö israelaisista kannattaa Yhdysvaltain vetäytymisehdotusta. Mielipidemittauksessa 53 prosenttia haastatelluista katsoo, että hallituksen pitäisi hyväksyä ehdotus, 27 prosenttia vastustaa sitä ja 20 prosentilla haastatelluista ei ollut kantaa asiaan. Kyselyn virhemarginaali on 4,5 prosenttiyksikköä.
(AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.