"Lähetyksesi on ohjattu lähimpään vapaana olevaan noutopaikkaan" – liian kauas jäävät paketit kuumentavat tunteita: Nyt puhuu postinkuljettaja!

MTV postinkuljettajan matkassa – täydet pakettiautomaatit ärsyttävät, mutta näin tilanteeseen voi itse vaikuttaa 3:39
Katso, miltä näyttää postinkuljettaja Kimmo Tuovisen työvuoro joulun alla! Huom: Tuovisen työnimike on postinkuljettaja, toisin kuin videon esittelytekstissä kerrotaan.

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa tunteita ovat kuumentaneet postipaketit, jotka on toimitettu alkuperäistä toimituspistettä kauemmaksi. Postinkuljettajana työskentelevä Kimmo, 47, tietää, miltä jouluruuhka tuntuu.

Helsingin Postitalossa pakettiautomaattia täyttävä Kimmo Tuovinen valmistautuu jo neljänteen jouluunsa postinkuljettana. Sesonki alkaa jo marraskuussa alennusmyynneistä tunnettuna Black Friday -päivänä.

– Kyllä pakettien suosio on kova. Näitä postiautomaatteja täytellään jopa kaksi kertaa päivässä, Tuovinen toteaa.

Hän suhtautuu ammattimaisen tyynesti kuumana käyvään pakettikeskusteluun.

– Kun määrät kasvavat, niin myös virheiden mahdollisuus kasvaa. Ihmiset tätä työtä tekevät, niin inhimillisiä virheitä sattuu.

Postinkuljettajalla onkin kaino pyyntö asiakkaille.

– Kun saat tekstiviestin paketin saapumisesta, niin noutaisit sen mahdollisimman pian, jotta voimme täyttää automaatin uudestaan.

Hurja määrä paketteja viikossa

Postin paketti- ja verkkokauppapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kässi pitää valitettavana, kun muutamien asiakkaiden paketeista on päätynyt liian kauas.

Hän sanookin, että jokaiseen asiakaspalautteeseen reagoidaan.

– Kun määrät ovat ennätyssuuria, niin postiautomaatit voivat olla täynnä ja pieniä alueellisia viiveitä voi syntyä. Tämä tietenkin harmittaa kuluttajia.

Posti tiedotti ja marraskuussa avaavansa 200:n noutopisteen kapasiteettia vastaavan verkoston, jotta jouluruuhka ei pääsisi yllättämään.

– Marraskuun lopusta alkaen toimitettujen pakettien määrä on liikkunut viikossa 1,5–2 miljoonan välillä, Kässi kertoo MTV Uutisille.

Vielä neljä vuotta sitten pakettimäärä oli joulusesonkina miljoonan viikkotasolla.

Katso ylhäällä olevasta videosta, miltä postinkuljettajan työ näyttää joulun alla!

Juttua muokattu 20.12.2020 kello 15.22: Korjattu juttuun haastateltavan titteli. Hän on postinkuljettaja, ei postinjakaja.

Lue myös:

    Uusimmat