Posti ennakoi kaikkien aikojen pakettijoulua – miten 1,5 miljoonan paketin suma puretaan? "Kaikki menevät varmasti perille hyvissä ajoin"

0:34
Nämä kaikki toimet Posti on tehnyt varmistaakseen joulupostin menemisen perille ajoissa.

Posti on palkannut joulun kiireapulaisiksi yli 2 500 työntekijää.

Posti arvelee kuljettavansa joulunalusviikkoina lähes 1,5 miljoonaa pakettia. Poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja Postista vakuuttaa jokaisen ajoissa lähetetyn paketin menevän jouluksi perille.

– Olemme tehneet töitä tammikuusta asti joulun onnistumisen eteen. Olemme palkanneet yli 2 500 kiiretyöntekijää. Jakeluverkostoa on laajennettu myös. Joulupaketit tulevat menemään perille, Ainasoja sanoi Viiden jälkeen -ohjelmalle.

Postia on syytetty sekä hitaudesta että pakettien hukkumisesta matkalle. Ainasoja myöntää kritiikin kirpaisevan.

– Kyllähän se aina mieltä nakertaa ja sattuu, kun näitä kuulee. Sillä pystyy kuitenkin lohduttautumaan, että kuluttajatutkimuksessa Posti on Suomen luotettavin paketin toimittaja.

Kansalaisia on myös kismittänyt postin jakelupäivien karsiminen. Kesä-lokakuun ajan perjantaijakelua kevennettiin. Loppuvuosi on Postissakin sesonkiaikaa, ja jakelu on palannut normaaleihin uomiinsa. Suunnitelmissa on ottaa kevennetty perjantaijakelu taas käyttöön ensi tammikuun alussa.

Ainasoja muistuttaa, että joulukortit menevät punaisessa kuoressa perille, kun ne lähetetään viimeistään 14.12. Erikseen lähetettynä kortti pitää laittaa postiin viimeistään 17.12. Joulupaketti pitää puolestaan lähettää viimeistään maanantaina 21.12.

Maailman postiliiton UPU:n muutama viikko sitten julkaistun selvityksen mukaan suomalainen posti sijoittuu 170 maan vertailussa sijalle 28, kun tutkitaan postien toimintaa ja suoriutumista. Korkealla Suomen yläpuolella, sijalla 7, on muun muassa vaalien alla silmätikuksi joutunut Yhdysvaltojen postilaitos. Voittajana maaliin selvisi Sveitsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja