Korona-aika näkyy myös postilaatikoissa: Suomalaiset innostuivat tänä vuonna lähettämään joulukortteja viimevuotista vilkkaammin

Maksaisitko joulukortista 20 000 euroa? Sellainen on myynnissä ja tältä se näyttää 0:45
Maksaisitko joulukortista 20 000 euroa? Maailman ensimmäinen kaupalliseen tarkoitukseen tehty joulukortti oli myytävänä 25 000 dollarilla, eli noin 20 600 eurolla.

Kauppojen joulukorttiosastoilla on ollut tänä vuonna ruuhkaa, kun suomalaiset ovat etsineet joulutervehdyksiä ystäville ja sukulaisille. Osasta kauppoja kortit pääsivät ennen h-hetkeä jo loppumaankin.

Vaikka jouluaattoon on vielä melkein viikko, Postin mukaan voidaan jo sanoa, että joulukorttien ja joulutervehdyksiä sisältävien kirjeiden määrä on suurempi kuin viime vuonna. Silloin joulutervehdyksiä lähetettiin noin 15 miljoonaa.

Tämän vuoden lopullinen kokonaismäärä selviää lopullisesti, kun kaikki joulutervehdykset on postitettu ja saatu Postiin lajiteltavaksi. 

Viimeinen lähtyspäivä on maanantai

Kirjeet, joihin on kotimaan ikimerkin viereen lisätty Plus-merkki, voi lähettää vielä maanantaina 21.12. kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Myös joulupakettien viimeinen postituspäivä on maanantai. Paketit voi maksaa valmiiksi Postin nettisivuilla tai OmaPostissa ja lähettää mistä tahansa Postin automaatista tai postista.

Koronalla ehkä vaikutusta korttien määrään

– Voi olla, että kuluneen vuoden koronatilanne on tuonut joulusesonkiin oman vaikutuksensa, Postin kuluttajakirjepalveluista vastaava Tuija Åkerman arvioi.

– Kun lähipiiriä ja ystäviä ei ole mahdollista tavata jouluna kasvokkain, korostuu korttimuotoisen tervehtimisen merkitys entisestään.

Lue myös:

    Uusimmat