Lähes puolet naisista menettää unensa miehensä vuoksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 41 prosenttia naisista menettää kolme viikkoa unta vuodessa, koska puoliso pitää niin kovaa meteliä nukkuessaan.

Nyt se on tutkittu: miehet todella kuorsaavat naisia useammin, ja British Lung Foundationin, eli Iso-Britannian keuhkoyhdistyksen mukaan he menettävät kaiken kaikkiaan kolme viikkoa unta vuodessa puolisonsa vuoksi.

Vaikka miehet kuorsaavat tutkimuksen mukaan verrattain useammin kuin naiset, myös kauniimpi osapuoli kantaa kortensa kekoon. 24 prosenttia tutkimukseen osallistuneista miehistä kertoi kärsivänsä puolisonsa kuorsaamisesta, mutta naisten keskuudessa luku oli jopa 41 prosenttia.

Yhdistyksen mukaan 39 prosenttia aikuisista menettää 1,5 tuntia unta yössä puolison kuorsaamisen vuoksi, mikä tekee yhteensä 23 unetonta päivää vuodessa.Tutkimus myös osoitti, että noin 39 prosenttia petikavereista vaihtoi yöllä nukkumapaikkaansa, jotta pääsisi kuorsaamisesta eroon.

Kuorsaaminen ei vaivaa vain hereillä olevan nukahtamista, vaan siitä on haittaa myös kuorsaajalle itselleen: se voi olla merkki uniapneasta. Vaivan vuoksi kumpikin osapuoli nukkuu huonosti, mikä voi Dailymail-lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan olla tuhoisaa parisuhteelle.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja