Mainos

Lähes 90 000 haki toisen asteen opintoihin

Lukioon pyrkijöiden määrä laski hieman viime vuoteen verrattuna, mutta ammatilliseen koulutukseen hakijoiden määrä kasvoi yli 3000 opiskelijalla.

Toisen asteen opintoihin hakevien määrä jatkaa kasvuaan. Hakijoiden määrä on ollut kasvussa jo kolmen vuoden ajan, ja tänä keväänä yhteishaussa lukioon, ammatillisiin perustutkintoihin ja kansanopistoihin haki yli 2500 opiskelijaa enemmän kuin viime vuonna. Kaikkiaan hakijoita oli yli 88 000, joista lähes 74 000 saa opiskelupaikan.

Ammatilliseen koulutukseen hakijoiden määrä kasvoi yli 3000 opiskelijalla. Kaikkiaan hakijoita oli yli 53 000, ja suosituin opintoala oli sosiaali- ja terveysala.

Myös lukio piti pintansa nuorten suosiossa. Hakijoita oli tosin noin 500 viimevuotista vähemmän. Lukioon pyrki noin 34 500 opiskelijaa, joista pari tuhatta joutuu pettymään. Alin keskiarvo, jolla Helsingissä pääsi suomenkieliseen lukioon, oli 7,18 ja ylin keskiarvoraja 9,20. Ruotsinkieliseen lukioon pääsi keskiarvolla 7,20.

Oppilaitokset julkistavat valintansa aikaisintaan tänään. Ilman opiskelupaikkaa jääneet saavat kesäkuun aikana tiedon tuloksista sekä tiedon yhteishaussa vapaaksi jääneistä paikoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.