Mainos

Lähes 60-vuotias synnytti kaksoset Australiassa

Australiassa 57-vuotias nainen on synnyttänyt kaksoset. Kyseessä on vanhin synnyttäjä Australiassa ikinä. Nainen sai kaksosensa keinohedelmöityksen avulla, kertoo Courier Mail. Lapset syntyivät keisarinleikkauksella.

Kaksoset synnyttänyt nainen ei ollut australialainen, vaan todennäköisesti kotoisin Intiasta, jossa myös keinohedelmöitys tehtiin.

Tapaus on herättänyt Australiassa kuitenkin kiivasta keskustelua sekä keinohedelmöityksestä että siitä, minkä ikäisenä nainen on liian vanha äidiksi.

Australian lääketieteellisen järjestö AMA:n johtaja Andrew Pescen mukaan vain harvat yli 50-vuotiaat naiset turvautuvat keinohedelmöitykseen. Keinohedelmöitykset onnistuvat harvoin yli 44-vuotiailla.

- Tämä tapaus varmasti nostaa monia kysymyksiä. Hyvä lääkäri muistaa potilasta opastaessaan varmistaa, että tämä ymmärtää mitä lapsen hankkimisesta tuossa iässä voi seurata, Pesce toteaa.

- Onhan tämä epätavallinen tapaus. Olen kuitenkin sitä mieltä, että yhteiskunnassamme arvostetaan ihmisen omaa valinnanvapautta.

(MTV3)

Lue myös Courier Mail.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.