Lähes 40-vuotias Zlatan Ibrahimovic tekee hirmujälkeä Serie A:ssa – ura oli päättyä kolme vuotta sitten: "Pidän siitä paineesta"

AC Milanin hyökkääjätähti Zlatan Ibrahimovic kertoi BBC:n haastattelussa, että ruotsalaisen vakava polvivamma Manchester Unitedissa kolme vuotta sitten ruokki halua jatkaa uraa. 39-vuotias ei ole vielä valmis nostamaan nappulakenkiä naulaan.

Yleisesti Ruotsin parhaana pelaajana pidetty Ibrahimovic saapui Manchesteriin vuonna 2016 voitettuaan liigamestaruudet hollantilaisen Ajaxin, italialaisten Juventuksen, Internazionalen, AC Milanin, La Liga -jätti Barcelonan sekä ranskalaisen PSG:n riveissä.

Aika Unitedissa luhistui kuitenkin koko uraa uhanneeseen loukkaantumiseen vuonna 2017. Vamma piti Zlatanin sivussa kentiltä lähes vuoden.

Zlatan palasi AC Milaniin tammikuussa vietettyään kaksi kautta Yhdysvaltojen pääsarjassa MLS:ssä LA Galaxyssa.

Paluu on ollut mykistävä. Zlatan on iskenyt tällä kaudella kuudessa ottelussa sarjaa johtavalle AC Milanille kymmenen osumaa.

– Loukkaantumiseni jälkeen sanoin itselleni, että niin pitkään kuin voin pelata jalkapalloa, haluan pelata. Kun pelaat tällä tasolla, kyse on suorituskyvystä. Jos suoritat hyvin, jos teet tulosta, pysyt yhä huipulla, Zlatan sanoi BBC:n haastattelussa.

– Välittömästi, kun et pysty siihen, joku muu tulee ja suorittaa paremmin. Pidän siitä paineesta. En halua olla täällä sen vuoksi, mitä olen tehnyt aiemmin. Olen täällä sen vuoksi, mitä pystyn tekemään juuri nyt. Siksi tuon parhaani esiin joka päivä. Jatkan pelaamista niin kauan, kunnes en enää pysty tekemään näitä asioita.

Milan on neljä pistettä toisena olevaa Sassuoloa edellä, sarjakärki on pelannut myös ottelun vähemmän. AC Milanin edellinen Italian mestaruus löytyy kaudelta 2010-2011.

– Olemme uskomattomassa vireessä, voimme mahtavasti. Silti, emme ole voittaneet vielä mitään. Meidän on pidettävä se mielessä, Zlatan päätti.

Lue myös:

    Uusimmat