Lähellä kuolemaa käynyt 70-vuotias Michael selvisi koronasta – sairaalalasku jättimäiset 1,1 miljoonaa dollaria

WHO:n mukaan osassa maita on ehkä jo koronan toinen aalto 2:19
Katso yllä oleva video: Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan osassa maita on ehkä jo koronan toinen aalto.

Yhdysvalloissa 70-vuotias koronasta selviytynyt mies sai jättimäisen 1,1 miljoonan dollarin sairaalalaskun. Asiasta kertoi Seattle Times -lehtiMichael Flor vietiin sairaalahoitoon maaliskuun neljäntenä päivänä ja hänen visiittinsä kesti yhteensä 62 päivää.

Katso yllä oleva video: Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan osassa maita on ehkä jo koronan toinen aalto.

Yhdessä vaiheessa hän oli ollut niin lähellä kuolemaa, että hoitajat olivat pitäneet puhelinta hänen korvallaan, että miehen vaimo ja lapset saivat jättää hänelle hyvästit.

Hän kuitenkin parani ja pääsi kotiin toukokuun alussa. Nyt hänen kerrotaan kuitenkin saaneen 181-sivuisen laskun, jonka kokonaissummaksi jää 1 122 501 dollaria ja 4 senttiä. Loppusumma vastaa yli 997 000 euroa.

Sivumitaltaan lyhyttä romaania muistuttavassa laskussa on kerrottu muun muassa Florin teho-osastohuoneen kustantaneen 9 736 dollaria päivältä. Lähes 409 000 dollaria meni taas siihen, että hänen huoneensa muutettiin 42 päivän ajaksi steriiliksi huoneeksi.

Florin ollessa heikoimmillaan ja taudin uhatessa hänen henkeään, meni vain kahden päivän hoitotoimenpiteisiin lähes 100 000 dollaria.

Seattle Timesin mukaan Flor oli tajuttomana suurimman osan sairaalavisiitistään. Hänen vaimonsa Elisa Del Rosario muistaa kuitenkin miehensä heränneen hoitojakson alkuvaiheessa ja kommentoineen sairaalareissun hintaa.

Vaimon mukaan Flor oli pyytänyt, että hänet viedään pois sairaalasta, sillä perheellä ei olisi varaa hoitoihin.

Lasku jää veronmaksajien maksettavaksi

Lehden mukaan kuoleman porteilla käynyt Flor on kuitenkin vakuutettu valtion sairausvakuutusohjelma Medicaren kautta, eikä hän joudu itse maksamaan kyseistä summaa.

Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmä on yksi maailman kalleimpia. Terveydenhuoltojärjestelmä on perinteisesti yksi merkittävimmistä demokraattien ja republikaanien välisistä kiistakapuloista.

Seattle Timesin mukaan Flor kertoo tuntevansa syyllisyyttä siitä, että veronmaksajat joutuvat maksamaan ison osan hänen henkensä pelastamiseen liittyvistä kustannuksista.

– Siinä meni miljoona dollaria henkeni pelastamiseksi, ja tietysti itse sanoisin, että rahat menivät hyvään tarkoitukseen. Mutta tiedän myös, että olen luultavasti ainoa, joka näin sanoo, lehti kertoo Florin sanoneen.

Yhdysvaltain kongressin hyväksymä massiivinen talouden korona-ajan tukipaketti sisältää myös 100 miljoonan dollarin budjetin, jolla on tarkoitus korvata koronapotilaiden hoidosta koituneita kuluja sairaaloille ja yksityisille vakuutusyhtiöille.

Lue myös:

    Uusimmat