Lähdössä reissuun? Näin pakkaat viikonloppukassin

Viikonloppukassin pakkaaminen on oma taiteenlajinsa, sillä kassista pitäisi löytyä kaikki tarpeellinen, mutta tilaa ei ole tuhlattavaksi. Huolellinen suunnittelu auttaa hahmottamaan, mitä tulisi pakata mukaan reissuun.

Näitä ohjeita noudattamalla sinä et ole se, joka tarvitsee reissukaverien apua tavaroiden kantamisessa.

Tee lista

Ryhdy listaamaan pakattavia tavaroita ja ota huomioon matkakohde. Jos lähdet laskettelureissulle, tarvitset mukaasi ulkoiluun sopivia lämpimiä vaatteita sekä hiihtokamppeet. Jos taas lähdet rantalomalle, keskity pakkaamisessa rantatarvikkeisiin ja aurinkosuojaan.

Karsi

Älä liioittele perusvaatteiden määrässä. Tarvitset t-paidan, pitkähihaisen t-paidan, sekä neuleen tai hupparin. Tällaisella yhdistelmällä voit kerrostaa vaatteita sen mukaan, kuinka lämmin tai kylmä sinulla on. Kiinnitä huomiota siihen, että vaatteet sopivat yhteen niin värien kuin materiaalienkin puolesta.

Laita jalkaasi lempifarkkusi, jotta ne eivät vie turhaa tilaa kassissa. Ota lisäksi mukaan ylimääräiset housut tai mekko. Suosi materiaaleja, jotka kestävät kassissa ryppyyntymättä.

Huomioi, että olet reissussa vain viikonlopun. Tarvitset kolme paria alushousuja, kaksi paria sukkia ja mahdollisesti rintaliivit. Jätä flanellipyjamat kotiin ja ota mukaan kevyempi yöpaita.

Yksillä kengillä pärjää

Ota mukaan kengät, jotka käyvät joka tilanteeseen. Talvella tämä voi olla hankalaa, jos reissuusi kuuluu myös oleskelua hotellin sisätiloissa. Tällöin voit ottaa mukaasi myös kevyet sisäkengät. Laita sisäkengät muovipussiin tai kenkäpussiin, etteivät ne likaa vaatteita.

Ota vain tarvittavat kosmetiikkatuotteet

Matkakokoiset pakkaukset ovat käteviä. Jos lempituotteitasi ei saa matkakoossa, hanki pieniä pulloja, joihin voit kaataa tuotteita. Harkitse myös kahdesti, tarvitsetko mukaasi kaikki tuotteet, joita normaalisti käytät. Puhdistustuotteella ja kosteusvoiteella pärjää jo pitkälle.

Asusta harkiten

Jos vaatteesi ovat näyttävät, et välttämättä tarvitse lainkaan koruja. Huivit ovat käteviä, sillä ne saavat asun näyttämään harkitulta ja lämmittävät samalla. Jos huivisi on iso, voit käyttää sitä matkalla lämmittävänä peittona.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja