Lahdessa jysähti: Ilves vyörytti uuden päävalmentajansa kanssa poskettomat lukemat!

Ilves laittoi raateluvaihteen päälle ensimmäisessä Jouko Myrrän päävalmentamassa ottelussa jääkiekon SM-liigassa. Pelicans sai kyytiä Lahdessa lukemin 7–2.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vielä 1–1-lukemissa Ilveksen Samuli Vainionpään ja Pelicansin Juhamatti Aaltosen maalattua vuoron perään. Toisessa erässä Ilves löi kuitenkin höökiä neljällä maalilla ja paineli karkuun. Topias Haapanen avasi 2–1-johtomaalilla kauden maalihanansa, kun Pelicansin Waltteri Merelän purkukiekko kimposi tamperelaisluistimista lahtelaisluukulle.

Aleksi Elorinne puttasi kiekon seuraavaksi Pelicans-veskari Tomi Karhusen längistä sisään. Osumat mieheen viimeistelivät toisen erän aikana myös Eemeli Suomi sekä Kalle Maalahti.

Pelicansin Hannes Björninen kavensi lukemia päätöserässä sutaistuaan kiekon oikean laidan läheltä maalille, mutta Ilves vastasi vielä kahdella osumalla. Suomi puttasi kiekon tyhjään maaliin, ja Ottawa Senatorsin NHL:ään ensimmäisellä kierroksella varaama Lassi Thomson ampui kiekon ohi Pelicansin maalilla viimeisessä erässä torjuneen Jasper Patrikaisen.

Jumbojoukkueena majaillut, alkukauden kriisijoukkueena tunnettu Ilves kasvatti saldonsa kuuteen pisteeseen, kun sillä on nyt pelattuna kahdeksan ottelua. Ilves on nyt sarjan perällä tasapisteissä Sportin kanssa, joskin Sport on pelannut kaksi ottelua tamperelaisia vähemmän.