Jesse Puljujärvi teki mitä tahtoi! Mahti-ilta huipentui loppuniitillä Lahdessa

1:09
Jesse Puljujärvi iski Kärppien 3–2-voittomaalin Mika Pyörälän laukauksen irtokiekosta.

Kärpät ja Jesse Puljujärvi jatkoivat tuloksekasta lentoaan Lahdessa. Puljujärvi oli nyt näkyvästi mukana neljässä Kärppien maalissa, kun oululaiset kukistivat Pelicansin jääkiekon SM-liigassa 5–2.

Puljujärvi aloitti loistonsa jo ensiminuuteilla. Hän taklasi alivoimalla Pelicansin Miika Roineen kumoon, minkä jälkeen Jussi Jokiselle aukesi vapaammin tilaa nousta hyökkäysalueelle. Jokinen syötteli hetken Puljujärven kanssa ja oli kohta iskemässä Kärpät maalin edustalta 1–0-vierasjohtoon.

1:10
Jussi Jokisen viimeistelemää Kärppien avausmaalia oli petaamassa röyhkeästi Jesse Puljujärvi.

Pelicans kampesi välissä keulille 2–1-numeroin, kun Sakke Hämäläinen latasi maalinedusruuhkasta kiekon pömpeliin ja tshekki Rudolf Cerveny tehtaili myöhemmin avauserässä lahtelaisten johtomaalin.

1:22
Pelicansin Sakke Hämäläinen tasoittaa.

1:07
Rudolf Cerveny vie Pelicansin 2–1-johtoon.

Kärpät tasoitti aivan avauserän viime sekunneilla, ja siitä joukkue saa kiittää paljon myös Puljujärveä. "Pulju" pysäytti Pelicansin purkuyrityksen siniviivan tuntumasta luistimellaan, ja Mika Pyörälä jatkoi perään Cody Kunykin siirron aivan maalin edustalta häkkiin. Erää oli maalin syntyessä jäljellä vain kolme sekuntia.

3:59
Mika Pyörälän 2–2-tasoitus hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Toisessa erässä Puljujärvi osui itse. Mika Pyörälä kilautti ensin tolppaa ja Puljujärvi jatkoi irtolaatan rysään vieden Kärpät 3–2-vierasjohtoon.

Pelicans oli tasoittaa taiston toisessa erässä, mutta Cervenyn illan toinen kihaus hylättiin videotarkistuksen jälkeen korkeana mailana. 

4:43
Rudolf Cerveny ei saanut nimiinsä toista maalia, kun osuma hylättiin korkean mailan myötä.

Tehokkaasti esiintynyt Kärpät onnistui vielä päätöserässä kahdesti, kun tshekkipakki Libor Sulakin laukaus viuhui verkon perukoille ja Puljujärvi päätti huippuiltansa tyhjiin viimeistellyllä päätösosumalla.

1:06
Libor Sulak lisää Kärppien johtoa.

0:50
Jesse Puljujärvi päättää loistoiltansa tyhjiin viimeistellyllä osumalla.

Puljujärvi kirjautti Kärppien toisen osuman syötöllä ja myöhemmillä kahdella maalillaan pisteet 2+1. Tyhjiin tehtyyn osumaan syöttöpisteen ottanut Pyörälä oli niin ikään vireessä 1+2-tehoin.

Eilen Puljujärvi kuritti HIFK:ta tehoilla 2+1, kun Kärpät haki 7–3-vierasvoiton. Puljujärvi solmi tätä ennen Edmonton Oilersin kanssa kaksivuotisen NHL-sopimuksen, mutta pelaa seuran harjoitusleirin alkuun saakka Kärpissä.

Puljujärvi johtaa nyt SM-liigan pistepörssiä tehoin 5+2=7. Pyörälällä (2+5) on niin ikään seitsemän tehopistettä.

Ilves taipui ensi kertaa

Sarjan kärjessä jatkava Kärpät on aloittanut SM-liigakauden väkivahvasti ja voittanut kaikki neljä ensimmäistä otteluaan varsinaisella peliajalla. Sillä on siten nyt 12 pistettä.

Kärppien kanssa tasapisteissä oli ennen tätä iltaa Ilves, mutta tamperelaisseura kärsi tänään sesongin ensimmäisen tappionsa, kun KooKoo pesi sen Kouvolassa 4–2. Kasper Björkqvist viimeisteli KooKoolle kaksi osumaa.

Lukko nousi Ilveksen rinnalle yhdeksään pisteeseen, kun se kukisti SaiPan kotonaan 3–0. Lukolla on Ilveksen tavoin tilillään kolme voittoa ja yksi tappio.

Lauantain SM-liigakierroksen tulokset:

HPK–Sport 0–1
JYP–KalPa 0–3
KooKoo–Ilves 4–2
Lukko–SaiPa 3–0
Pelicans–Kärpät 5–2
Jukurit–TPS 1–4
Tappara–HIFK 2–3 ja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja