TPS:n kurimus yltyy, pistelinko paikkasi kammomokansa – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Muu pelitapahtuma: Lukko - TPS 1:12
Lukon Vili Saarijärvi paikkasi alun munauksensa komeasti – taululle tehot 1+2, tässä upea maali Linus Nymanin tarjoamasta jättösyötöstä.

TPS kärsi jääkiekon SM-liigassa jo neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Lukko oli sitä parempi perjantai-iltana lukemin 4–2.

Taisto käynnistyi Lukon ja sen kultakypärän Vili Saarijärven kannalta karulla tavalla. Saarijärvi antoi 10 minuutin pelin jälkeen maalin takana selkänsä taakse sokkosyötön. Se päätyi suoraan TPS:n Jaedon Descheneaulle, ja Jonne Tammela maalasi hänen syötöstään kahden edelliskauden seuraansa vastaan (video alla).

Muu pelitapahtuma: Lukko - TPS 1:01

Saarijärvi paikkasi munauksensa sittemmin korkojen kera. Lukon kauden toistaiseksi paras pistemies takoi taistossa tehot 1+2.

Saarijärvi petasi jo myöhemmin avauserässä Samuli Piipposen maalin alustuksellaan maalin eteen (video alla).

Muu pelitapahtuma: Lukko - TPS 1:10

Toisessa erässä Saarijärvi oli Arttu Ilomäen kanssa alustamassa Linus Nymanin 2–1-maalia, ja 3–1-osuman hän iski näyttävästi Nymanin tarjoamasta jättösyötöstä (video jutun ylälaidassa).

Roni Allén iski TPS:n kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Scott Pooley osui myöhemmin päätösminuuteilla Lukolle tyhjiin.

TPS on SM-liigassa laskusuunnassa ja kärsi jo neljännen perättäisen tappionsa. Lukolle voitto oli toinen putkeen.

Dyk HIFK:n sankari kärkikamppailussa

SM-liigan kärkikamppailussa ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk sankaroi HIFK:n 2–1-voittoon KooKoon vieraana.

Dyk teki toisessa erässä ottelun avausmaalin ylivoimalla ja iski vain reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä helsinkiläisten 2–1-voittomaalin (video tästä alla).

HIFK tekee 1-2 maalin 1:12

HIFK piti ykkössijansa sarjassa.

KalPa nousi päätöskympillä

SaiPa oli onnistunut katkaisemaan yhdeksän ottelun mittaisen tappiosarjansa lyötyään viime pelissään TPS:n, mutta nyt lappeenrantalaiset joutuivat jälleen taipumaan. Ilves vei pisteet 4–2-lukemin ja nousi sarjataulukossa toiseksi.

Ilveksen toisen maalin SaiPaa vastaan tehnyt Matias Mäntykivi jätti tuulettamatta osumaansa kasvattajaseuraansa vastaan (video alla).

Ilves tekee 0-2 maalin 1:23

Sportin kolmen ottelun tappiokulku katkesi 1–0-vierasvoitolla Kärpistä. Pelin ainokaisen viimeisteli avauserässä Turo Asplund, joka onnistui ohjaamaan puolustaja Emil Johanssonin siniviivalaukauksen rysään. Rasmus Reijolan nollapeliin riitti 13 torjuntaa.

Kärpille tappio oli kolmas peräjälkeen.

KalPa puolestaan voitti kolmannen ottelunsa perätysten. Se lähti varsinaisen peliajan päätöskympille 1–2-tappioasemassa Pelicansia vastaan, mutta teki seuraavat kolme osumaa ja käänsi pelin voitokseen. Loppulukemiksi kirjattiin KalPalle 4–3 Pelicansin Aleks Haatasen kavennettua ilman maalivahtia.

Elias Koponen teki kuopiolaisisännille kaksi maalia.

Vain viidellä puolustajalla pelannut Tappara päihitti JYPin vieraissa tiukasti 4–3. Charles Bertrand iski tamperelaisten ratkaisumaalin vajaat kolme minuuttia ennen loppua rynnittyään kiekon maalin kulmalta väkisin reppuun.

Koko kierroksen näyttävimpänä maalina voi pitää JYPin Patrik Siikasen toisessa erässä viimeistelemää 2–2-tasoitusta. Hän polki maalinsa edestä yksin koko kentän läpi ja kilautti kiekon tolpan kautta häkkiin (video alla).

JYP tekee 2-2 maalin 0:52