Lahden kerrostalopalon taustalla kaksi murhan yritystä

Lahdessa toissapäiväisen kerrostalopalon tutkinta on poikinut vakavia rikosepäilyjä.

Poliisi epäilee, että vuonna 1965 syntynyt Kai (Kaitsu) Lindfors on yrittänyt surmata asunnossa olleen naisen ja miehen, jotka pelastuivat liekeiltä viime tipassa. Poliisi kertoo, että Lindforsin epäillään sytyttäneen palon tahallaan polttonestettä käyttäen.

Lindfors on edelleen karkuteillä ja poliisi julkaisi tänään hänen nimen ja kuvan pikaisen kiinnijäämisen toivossa.

Poliisin mukaan Lindfors oli tullut sunnuntaina käymään entisen naisystävänsä luona. Asunnossa ollut mies oli hälytetty naisen turvaksi asunnolle. Epäilty Lindfors oli ollut jo poistumassa asunnosta, kun hän oli kastellut eteisen ilmeisesti mukanaan tuomalla bensalla ja sytyttänyt nesteen palamaan.

Asunnossa ollut nainen ja mies pelastautuivat liekeiltä hyppäämällä alas ensimmäisestä asuinkerroksesta. Mies sai vakavia palovammoja. Heidän lisäkseen Reppurinkadun talosta toimitettiin sairaalaan viisi savua hengittänyttä asukasta.

Tuhotyöstä ja kahdesta murhan yrityksestä epäilty Kai Lindfors on 177 cm pitkä ja normaalivartaloinen. Tapahtumapäivänä Lindforsilla oli yllään musta nahkapusero, siniset farkut, vaaleanharmaa paita ja vaaleanruskeat kengät. Päässä hänellä oli ruskea lippalakki.

Viimeiset havainnot Lindforsista on tapahtumapäivän illalta kello 22 aikoihin Lahden Mukkulassa. Poliisin mukaan Lindforsilla on liittymäkohtia Padasjoelle ja Helsinkiin.

Tiedot Lindforsin liikkumisista pyydetään ilmoittamaan poliisille puhelinnumeroon 050 367 7425 tai 071 873 7495.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat