Mainos

Lahden kaupunginjohtaja Rakennusteollisuuden johtoon

Tarmo Pipatti aloittaa uudessa tehtävässään ensi keväänä.

Lahden kaupunginjohtaja Tarmo Pipatti siirtyy Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa keskusliiton palveluksessa ensi keväänä. Aloitusaika on auki, sillä RT:n tuleva toimitusjohtaja ei ole vielä päässyt keskustelemaan lähdöstään nykyisen työnantajansa kanssa.

- Tuli sellainen tarjous, josta ei voinut kieltäytyä, Pipatti perusteli ratkaisuaan.

Tarjouksessa häntä kiehtoi monipuolinen tehtäväkenttä ja uudet haasteet. Järjestö on työmarkkinaosapuoli ja alan edunvalvoja. Vaikka uudet haasteet veivät voiton, Pipatti myönsi jättävänsä kaupunginjohtajan paikan haikein mielin.

Uudelta toimitusjohtajalta odotetaan vahvaa "sisäpoliittista" panosta, sillä RT:hen liitettyjen järjestöjen niveltäminen yhteen on kesken. Julkisuudessa juuri tämän työn on arveltu kypsyttäneen RT:n aiemman toimitusjohtajan Terho Salon. Hänen piti jatkaa toimitusjohtajana vielä pari vuotta, mutta syyskuussa 60 vuotta täytettyään hän päättikin siirtyä eläkkeelle.

Pipatti myöntää, että rakennusteollisuuden maine ei ole paras mahdollinen. Hän aikoo kuitenkin ryhtyä nöyrästi korjaamaan "hieman mollisävytteistä" mielikuvaa rakentamisesta asia kerrallaan.

- Siihen ei kukaan muu voi vaikuttaa kuin ala itse. Se on tehtävä terhakammalla tuotekehityksellä, laadukkaammalla työllä, paremmalla työn jäljellä, paremmalla työturvallisuudella. Kokonaisuus muodostuu niin tavattoman monista yksittäisistä tekijöistä, hän selvitti.

Tärkeänä Pipatti pitää myös valmistautumista seuraaviin työehtosopimusneuvotteluihin. Rakennusteollisuudessa nykyinen sopimus on voimassa vuoden 2008 puolelle. Tässä vaiheessa hän ei lähde ruotimaan työnantajien tulevia tavoitteita.

Pipatin sopimukseen ei kuulu varhennettua eläkeikää. Hän on nyt 52-vuotias ja koulutukseltaan varatuomari.

Järjestön vt. toimitusjohtajana on toiminut Pekka Heusala. Hän jatkaa toimessa, kunnes Pipatti aloittaa uudessa tehtävässään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.