Lähde: Winnipeg tarjosi Patrik Laineelle 12 miljoonan sopimusta – toisen pelaajan ratkaisu hämmentää soppaa?

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jets painii yhä isojen sopimusneuvottelujen keskellä. Toinen näistä liittyy suomalaishyökkääjään Patrik Laineeseen.

Laine, 21, ei ole tehnyt vielä uutta diiliä Jetsin kanssa. Hän on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, mikä tarkoittaa sitä, että Jets omistaa hänen oikeudet.

Laineen lisäksi Jets yrittää hieroa sopimusta toiselle nuorelle hyökkääjälle, yhdysvaltalaiselle Kyle Connorille. Molemmat, Laine ja Connor, 22, ovat olleet Jetsin luottopelaajia viime vuosien aikana.

NHL-sopimuskuvioista perillä oleva TSN:n toimittaja Darren Dreger paljasti taustoja Laineen ja Jetsin neuvotteluista TSN1050-radiokanavalla.

– Tällä hetkellä tuntuu siltä – toki tämä voi muuttua nopeasti, että Laineen sopimus voidaan saada valmiiksi ennen Connoria, Dreger aloitti, jatkaen Laineesta:

– Laine ja Jets ovat selkäesti lukkiutuneet lyhyempään sopimukseen. Todennäköistä on se, että kyseeseen tulee kahden vuoden mittainen diili.

– Jets tarjosi viime viikolla tuota kahden vuoden mittaista sopimusta, jossa vuosiansiot ovat 6 miljoonaa dollaria, Dreger paljasti.

Kääntäen Laineen vuositulot olisivat 5,46 miljoonaa euroa. Sopimuksen kokonaisarvo, 12 miljoonaa dollaria, olisi euroissa 10,9 miljoonaa.

Dregerin mukaan sopimus ei ole kuitenkaan vielä valmis. Potentiaalinen hämmentävä elementti liittyy toiseen pelaajaan, Calgary Flamesin jenkkihyökkääjään Matthew Tkachukiin. 21-vuotias Tkachuk allekirjoitti keskiviikkona kolmen vuoden mittaisen sopimuksen, jossa keskiarvoiset vuosiansiot ovat 7 miljoonaa dollaria (6,4 miljoonaa euroa).

– Nyt kun Tkachuk teki oman sopimuksensa, Laine voi ajatella, että ”kaksi vuotta ja kuusi miljoonaa… ei riitä. Tarvitsen seitsemän miljoonaa tai enemmän”, Dreger pohti ja jatkoi vaikutuksista:

– Tuo taas tietää vaikeuksia Jetsille, Dreger totesi.  

Lue myös:

    Uusimmat