Väite: NHL-seura valmis tarjoamaan lähes 60 miljoonaa Mikko Rantaselle – tämä ei vielä riitä?

Mikko Rantanen vielä ilman tulevan kauden sopimusta 3:45
Videolla Mikko Rantasen kommentteja Berniin lähdön yhteydessä.

Suomalaiset jääkiekkotähdet Mikko Rantanen ja Patrik Laine ovat yhä sopimuksettomassa tilassa. Rantanen on käynyt neuvotteluja Colorado Avalanchen ja Laine Winnipeg Jetsin kanssa. Molempien neuvotteluista tihkui tietoja TSN:n NHL-luottotoimittajien kautta.

Hyvin sopimuskuvioista perillä olevat toimittajat Darren Dreger ja Pierre LeBrun nojasivat molemmat samaisiin tietoihin Laineen kohdalla. Kaksikon mukaan Jets olisi tarjonnut Laineelle kahden vuoden ja yhteensä 12 miljoonan dollarin eli 10,9 miljoonan euron sopimusta.

LeBrunin mukaan Rantasen kohdalla neuvottelut ovat pohjautuneet hyvin erilaiseen malliin.

– Mitä tulee Rantaseen, niin hänen leiri ja Avalanche ovat keskittyneet pidempään sopimukseen. Aiemmin tässä kuussa Avalanche oli valmis ratkaisuun, jossa Rantasen vuositulot olisivat 8,5 miljoonaa dollaria (7,8 miljoonaa euroa), LeBrun paljasti TSN:n lähetyksessä.

– Luulen kuitenkin, että vuosilukeman pitää alkaa yhdeksällä, jotta Rantanen allekirjoittaisi seitsemän vuoden sopimuksen, LeBrun jatkoi.

Jos LeBrunin tiedot pitävät paikkansa, Avalanche olisi valmis tarjoamaan Rantaselle 59,5 miljoonan dollarin jättisopimusta (54,3 miljoonaa euroa).

Yli yhdeksän miljoonan dollarin vuosiansioilla kokonaispotti kipuaisi jo yli 60 miljoonan dollarin. Euroissa puhuttaisiin yli 55 miljoonasta.

Rantanen ja Laine harjoittelevat parhaillaan sveitsiläisen SC Bernin mukana.

Lue myös:

    Uusimmat