Lähde: Nuorten MM-kisojen koronatilanne oli raportoitua pahempi – yksi uhkakuva johti rajuun päätökseen

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat päättyivät ennen aikojaan, kun IIHF päätti perua turnauksen. Syynä oli heikentynyt koronatilanne ja omikron-variantin luomat uhkakuvat. TSN:n Bob McKenzien mukaan turnauksen koronatilanne oli pahempi, mitä julkisuuteen kerrottiin.

IIHF teki peruutuspäätöksen Suomen aikaan myöhään keskiviikkona. Ratkaisuun päädyttiin sen jälkeen, kun turnauksessa jaettiin jo kolmas luovutusvoitto.

– Päivä alkoi sillä, kun Yhdysvaltojen joukkue pyrki antamaan viimeiset koronanäytteet, jotta se olisi voinut pelata Ruotsia vastaan. Sitten tuli Tshekin positiivinen tapaus, mikä perui Suomi-ottelun. Silloin näytti vielä siltä, että tilanteesta selvitään. Mutta kun Venäjän joukkueen jäsen antoi positiivisen koronanäytteen, IIHF kokoontui. Heidän lääketieteellinen komiteansa totesi, että näitä tapauksia tulee joka päivä, TSN:n pitkän linjan toimittaja Bob McKenzie kertoi.

Ongelmana oli se, että vielä syksyllä, turnausta järjestettäessä, maailman yleinen koronatilanne oli menossa parempaan suuntaan. Voimakkaasti leviämään lähtenyt omikron-variantti muutti kuitenkin kaiken.

– Oltiin lopulta tilanteessa, missä yksi positiivinen koronanäyte veti joukkueen sivuun ja aiheutti pahimmillaan luovutusvoiton. IIHF näki, että he käyvät nyt hävittyä taistelua, McKenzie totesi.

Moni ihmetteli päätöksen jälkeen sitä, että miksi IIHF päätti perua koko turnauksen neljän positiivisen koronatapauksen takia. McKenzien mukaan komitea vetosi uusien tapausten uhkakuvaan.

Sen lisäksi turnauksen koronatilanne oli pahempi, mitä järjestäjät kertoivat.

– En usko, että kovin monessa paikassa oli esillä, mutta niin monta kuin viisi tuomaria antoi positiivisen koronanäytteen. Se taas herätti huolen siitä, että onko turnauksen loppupuolella enää tarpeeksi tuomareita, jotka voivat viheltää peleissä, McKenzie paljasti kulissifaktan.

– Kaikesta tuosta kasaantui yksi iso pallo. IIHF näki, että he eivät voi enää jatkaa turnausta, McKenzie tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat