Lähde: Lionel Messi esittänyt Barcelonalle viiden pykälän vaatimuslistan

Espanjan Eurosport kertoo, että Barcelonan supertähti Lionel Messi on esittänyt seuran uudelle puheenjohtajalle Joan Laportalle viiden pykälän vaatimuslistan, jotta tämä saattaisi tehdä jatkosopimuksen seuran kanssa.

Messin sopimus on umpeutumassa kesällä ja hän oli jo viime kaudella lähtökuopissa Barcelonasta. Laporta oli sanonut virkaannimityksessään, että tekee kaikkensa sen eteen, jotta Messi jatkaisi seurassa. 

Argentiinalaisen listassa on viisi pykälää. Ensimmäisenä Messi ei halua pelata keskivertojen pelaajien kanssa. Barcelonassa on nähty viime vuosina epäonnistuneita hankintoja, kuten Kevin-Prince Boateng, Philippe Coutinho, Malcom ja Martin Braithwaite. Coutinho siirtyi seuraan peräti 120 miljoonan euron summalla.

Messi ei myöskään halua, että Barcelona hankkii Liverpoolin keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldumia. Messi on innoissaan seuran omien kasvattien kehityksestä. Ansu Fati, Pedri ja Ilaix Moriba ovat mainittuna. Moribaa on istutettu rooliin, jota oltiin kaavailtu Wijnaldumille.

Tällä kaudella Espanjan La Ligassa 23 maalia viimeistellyt Messi tahtoo nähdä seuralta suuria hankintoja. Näiden joukossa olisi norjalaistähti Erling Haaland. Norjalaisen isä Alf-Inge Haaland ja agentti Mino Raiola bongattiin torstaina Barcelonassa.

Messi tahtoo, että Barcelona pystyy tosissaan haastamaan Euroopan mahtiseurat ja sen tulisi panostaa seuran omiin nuoriin kykyihin. Hän haluaa läpinäkyvyyttä ja vaikutusvaltaa Laportan sekä päävalmentaja Ronald Koemanin suunnitelmiin. Vielä ei ole selvää, toteutuvatko Messin vaatimukset. Barcelona on 28 pelatun kierroksen jälkeen La Ligassa neljä pistettä perässä kärjessä olevaa Atletico Madridia.

Lue myös:

    Uusimmat