FC Barcelonan rekisteröintisopassa iso käänne – 100 miljoonan rahoitustemppu pelasti, lähes kaikki uudet tähdet kehiin

Espanjalaisen jalkapallojätin FC Barcelonan kesä on ollut luvalla sanoen mielenkiintoinen. Vaikka seura rämpii lähes miljardiveloissa, on se silti tehnyt useita jättihankintoja. Perjantaina FC Barcelona onnistui kuin onnistuikin rekisteröimään lähes kaikki uudet kasvot La Ligan virallisille listoille.

FC Barcelona myi 25 prosentin osuuden tuotantoyhtiöstä, mikä toi seuran kirstuun 100 miljoonaa euroa. Pelastavana enkelinä toimi espanjalainen liikemoguli Jaume Roures, joka auttoi rakastamaansa seuraa hädässä.

Ilman Rouresin rahoitustemppua FC Barcelona meinasi päätyä erittäin kiusalliseen tilanteeseen. La Ligan jättiseura kun ei ollut pystynyt rekisteröimään yhtään sen kesän uutta kasvoa taloussotkujen keskellä.

Näin ollen ilmoilla oli skenaario, jossa ”Barca” ei olisi pystynyt peluuttamaan Robert Lewandowskia (45 milj. € hankinta), Raphinhaa (58 milj. €), Franck Kessietä (ilmaissiirto) tai Andreas Christenseniä (ilmaissiirto) sen La Liga -kauden avausottelussa Vallecanoa vastaan.

Tuorein paikkaus auttoi. Barca rekisteröi uusien nimien lisäksi Sergi Roberton ja Ousmane Dembelen, jotka tekivät kesällä uudet sopimukset.

Rannalle jäi kuitenkin yksi jättinimi, ranskalainen tähtitoppari Jules Kounde. Sevillasta 50 miljoonalla eurolla Barcelonaan siirtynyt Kounde ehti esiintyä yhdessä kesän harjoitusottelussa Barcelonan paidassa. Seura kuitenkin uskoo, että se pystyy tekemään tarvittavat liikkeet elokuun loppuun mentäessä, jotta se saa niin Kounden kuin Chelseasta Barcaan matkalla olevan Marcos Alonson listoilleen.

Katseet kääntyvät nyt muun muassa hollantilaisen hyökkääjän Memphis Depayn suuntaan. Depayta on viety huhuissa muun muassa Valioliigaan, West Hamin paitaan.

Depay on jäänyt nokkimisjärjestyksessä uuden hyökkääjän Lewandowskin ja viime talvena Barcelonaan vaihtaneen Pierre-Emerick Aubameyangin taakse.

FC Barcelona – Vallecano, tänään C Morelta kello 21.55.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja