Mainos

Ladbrokesin lupahakemuksen hylkäykselle KHO:n tuki

Hallitus on toistuvasti hylännyt Ladbrokesin yritykset saada lupa harjoittaa vedonlyöntitoimintaa Suomessa.

Valtioneuvosto on saanut korkeimman hallinto-oikeuden tuen rahapelimonopolia koskevassa kiistassa.

Oikeuden mukaan valtioneuvostolla oli oikeus hylätä Ladbrokesin lupahakemus puolitoista vuotta sitten, koska vastaava rahapelilupa oli jo myönnetty Veikkaukselle. Suomen arpajaislain mukaan rahapelejä varten annetaan kerrallaan vain yksi lupa.

Hallitus on toistuvasti hylännyt Ladbrokesin yritykset saada lupa harjoittaa vedonlyönti- ja pelitoimintaa Suomessa.

Ladbrokes paheksuu KHO:n ratkaisua

Ladbrokes katsoo, että korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu on ristiriidassa EY-oikeuden kanssa. Yhtiön Pohjoismaiden-toimitusjohtaja Douglas Roos luonnehtii tiedotteessaan päätöstä ikäväksi, mutta odotetuksi.

Roosin mukaan Ladbrokes pystyy täyttämään kaikki valtion rahapeliyhtiölle asettamat velvoitteet. Hänen mukaansa valtiolliset peliyhtiöt Veikkaus, Ray ja Fintoto ovat viime vuosina tuoneet markkinoille uusia pelimuotoja, jotka ovat ristiriidassa EY-oikeuden monopolin ylläpitämiselle asettamien vaatimuksien kanssa.

Ladbrokes aikoo jatkossa seurata tapahtumien kehittymistä Suomessa, etenkin sitä millaista palautetta Suomi saa EU-komissiolta. Yhtiön mukaan on syytä uskoa, että säännelty ja kilpailutettu rahapelitoiminta toteutuu myös Suomessa lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.