Mainos

Ladattava korttiraha leviää hitaasti

Ladattava korttiraha leviää vähitellen, mutta mitään suunnatonta suosiota se ei ole saanut. Ihmiset eivät ole olleet kovin hanakoita vaihtamaan taskun pohjalla pyöriviä kolikoita "sähköiseen" käteiseen.

Pikkuostokset voi maksaa pankkiautomaateista ladattavalla korttirahalla yhä useammassa paikassa. Maksupisteitä on eri puolilla Suomea jo yli 5000.

Automatia Rahakortit aloitti ladattavien Avant-rahakorttien markkinoinnin runsas vuosi sitten keväällä. Yhtiön mukaan korttisopimuksia on tehty noin 400 yrityksen kanssa. Vielä vuosi sitten sopimusyrityksiä oli runsaat sata. Sähköisen käteisrahan käyttäjiä arvioidaan olevan Suomessa tällä hetkellä noin 70000-80000. Korttirahaominaisuuden sisältäviä rahakortteja on kaikkiaan noin 250000.

Lompakoiden paisuvaa korttitulvaa helpottaa hieman se, että samaan sirukorttiin on mahdollista yhdistää sekä luotto-, pankki- että käteisrahakorttiominaisuudet. Käteisrahaominaisuus on tarkoitettu erityisesti pienten maksujen hoitamiseen.

Kortti valmis euroaikaan

Tällä hetkellä suurin osa maksupisteistä on jonkinlaisia kolikkoautomaatteja: Avant-kortit käyvät monissa puhelinkioskeissa, virvoitusjuoma- ja kahviautomaateissa. Myös lounas- ja pikaruokailut maksetaan entistä useammin ladattavalla käteiskortilla.

Automatia Rahakorteissa odotetaan, että maksutapa yleistyy entisestään euroajan lähestyessä. Moniin kolikoilla toimiviin laitteisiin joudutaan tekemään muutoksia eurorahan takia ja usein kortinlukijan asentaminen on halvempaa kuin rahantunnistuslaitteiden päivittäminen. Käteisrahakortit on jo valmiiksi suunniteltu euroa silmälläpitäen, joten rahayksikön vaihtumisen ei pitäisi aiheuttaa hankaluuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.