Lääninhallitus moittii iäkkäiden potilaiden hoitoa Tyksissä

Tänään annettu lausunto oli vastaus lääninhallituksen saamaan kanteluun, jonka olivat tehneet kolme Tyksin johtotehtävissä toimivaa lääkäriä.

Länsi-Suomen lääninhallitus moittii Turun yliopistollista keskussairaalaa iäkkäiden potilaiden hoidosta. Lääninhallituksen mukaan sairaala ei ole siirtänyt iäkkäitä potilaitaan tarpeeksi nopeasti erikoissairaanhoidosta jatkohoitoon, vaan on makuuttanut heitä turhaan sairaalan käytävillä.

Lääninhallitus muistuttaa, että potilaan kotikunnan pitää huolehtia siirrosta mahdollisimman pian sen jälkeen kun potilaan terveydentila sen sallii.

Tänään annettu lausunto oli vastaus lääninhallituksen saamaan kanteluun, jonka olivat tehneet kolme Tyksin johtotehtävissä toimivaa lääkäriä. Kantelu koski sairaalan ylikuormitusta ja potilaiden makuuttamista käytävillä.

Kantelun mukaan potilasturvallisuus on ylipaikoilla olevien vanhusten takia vaarantunut.

Lääninhallitus toteaa, että käytäväpaikkojen takia hoidettavan oikeus asianmukaiseen hoitoon tai hänen yksityisyytensä voi vaarantua. Myös paloturvallisuudessa voi olla puutteita käytävillä makaavien potilaiden takia.

Lääninhallitus muistuttaa, että sairaalaan otettu potilas on sairaalan vastuulla, kunnes hänet siirretään kotiin tai hänen terveytensä edellyttämälle hoitopaikalle. Lääninhallitus aikookin seurata hoitoketjun toimivuutta sekä Turun terveyslautakunnan ja kaupungin toimien riittävyyttä asiassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat