Mainos

Lääninhallitukset ja kunnat kiistelevät päivähoidosta

Kotona olevien vanhempien lapsia ei voi jättää kunnallisen kokopäivähoidon ulkopuolelle. Lääninhallitukset ovat puuttuneet jo useiden kuntien säännöstely-yrityksiin päivähoitolain vastaisena.

Tuorein päivähoitolain vastainen säännöstely-yritys tulee Tampereelta. Siellä sosiaalilautakunnan päätös sulkea kotona olevien vanhempien lapset kokonaan kokopäivähoidon ulkopuolelle kariutui Hämeen lääninhallituksen toimesta.

Esimerkiksi Tampereen kaupunki on sitä mieltä ettei päivähoitolakiin kirjattu subjektiivinen oikeus hoitopaikkaan ole kokopäivähoidon automaatti.

Kaupungin tulkinnan mukaan perheillä on oikeus tarpeita vastaavaan hoitopaikkaan, eikä kotona olevien vanhempien lapsilla pitäisi olla tarvetta kokopäivähoitoon kodin ulkopuolella.

Sosiaali-ja terveysministeriön mukaan yhdelläkään kunnalla ei kuitenkaan ole päivähoitolain sallimaa oikeutta määritellä yksittäisen perheen hoitotarvetta.

Jos perhe katsoo kokopäivähoidon tarpeelliseksi on kunnan se päivähoitolain nojalla järjestettävä olivatpa vanhemmat kotona tai eivät.
(MTV3/Tuula Malin)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.