Laanilan kievari Saariselällä joutui sulkemaan kuten mikä tahansa muukin ravintola, kun koronarajoitukset iskivät. Se irtisanoi monen muun alan yrityksen tapaan henkilökuntaansa ja kun koronarajoitukset päättyivät, oltiin yllättävän tilanteen edessä: kotimaanmatkailun buumi oli huipussaan, mutta työntekijöistä oli huutava pula.
– Tässä on menty ihan hurlumheitä. Näyttä siltä, että meneillään on yksi parhaimmista ruskasesongeistamme.
Näin Saariselällä sijaitsevan Laanilan kievari -ravintolan toimitusjohtaja Samuli Ruotsalainen kuvailee ravintolan tilannetta nyt, kun koronarajoituksia ollaan purkamassa.
Ero pandemian alun herättämiin tunteisiin on valtava.
– Silloin ajatteli, että ei hitto, mitähän tässä tulee käymään. Mutta ei voi jäädä vaan surkuttelemaan, vaikka kaikki menisikin mönkään. Piti vaan uskoa siihen, että kaikki luonnistuu – ja niin se on mennytkin.
Samuli Ruotsalainen työn ääressä Laanilan kievarissa. Kuva: Jarkko Liutu.Jarkko Liutu
"Varaukset tyhjenivät kolmessa päivässä"
Huolen ja hurlumhein väliin mahtuu puolitoista vuotta elämää pandemian kanssa.
