Kotimaan matkailu käynnistyi toden teolla juhannuksen jälkeen – majoituspaikat täynnä monin paikoin

1:55
Sadekaan ei hiljentänyt suosittua turistikaupunkia Porvoota. – Jopa vilkkaampaa, kuin vuosi sitten tähän aikaan, kertoo kahvilayrittäjä.

Varsinkin suosituimmat ranta- ja luontokohteet ovat olleet koronakevään jälkeen suosiossa.

Monet majoituspaikat on myyty useissa lomkoheteissa täyteen tai lähes täyteen, kertoo STT. Suomalaiset myös viipyvät kohteissa normaalia pidempään.

Kotimaisten matkailijoiden määrä kasvoi juhannuksen jälkeen, jolloin suurella osalla suomalaisista alkoi kesälomat. Kotimaanmatkailun buumi helpottaa ainakin hetkellisesti matkailualaa, joka lamaantui kevään karanteenien aikaan.


Toimitusjohtaja Leo Kallio Tee- ja kahvihuone Helmestä Porvoosta kertoo MTV Uutisille, että matkailijat ovat yhtäkkiä pelmahtaneet takaisin suositun turistikaupungin kaduille.

– On ollut yllättävänkin vilkasta, jopa vilkkaampaa kuin vuosi sitten tähän aikaan, Kallio kertoo.

Uudet kohderyhmät ovat selkeästi lähteneet liikkeelle, sillä monissa kohteissa kerrotaan vierailevan nyt paljon ensikertalaisia, kertoo STT. Suomalaismatkailijat nautiskelevat lomasta eri tavalla kuin kansainväliset vieraat.

Tänä kesänä uusi ilmiö on myös se, että suomalaismatkailijat tuntuvat viettävän lomakohteissaan useamman yönkuin aiemmin.

Vaikka matkailualalla näyttää aavistuksen valoisammalta, on syksy vielä täysin hämärän peitossa.


– Meillähän on ollut elokuu vilkas keskieurooppalaisten suhteen ja syyskuussa vielä sitten aasialaiset, että nyt ei tiedetä yhtään, mitä on tulossa, sanoo Leo Kallio Tee- ja kahvihuone Helmestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja