Lääkärit vakuuttivat pakaran haavan paranevan – 50-vuotias nainen olikin sairastunut lihansyöjäbakteeriin

11:35

50-vuotias Carol Martin valitteli miehellen Richardille, että häntä sattuu pakaraan. Pienestä haavasta alkanut kipu päättyi nekrotisoivaan faskiittiin eli lihansyöjäbakteeriin.

Videolla Liisa kertoo, millaista on sairastaa kroonista rintasyöpää: "Nyt minulla on lääke, josta ei ole enää seuraavaa"

50-vuotias Carol Martin kuoli vain vähän sen jälkeen, kun oli saanut lomallaan lihansyöjäbakteeritartunnan.

Loman jälkeen Martin valitteli miehellen Richardille, että häntä sattuu pakaraan. Naisen pakarassa todella oli pieni haava, kertoo The Indy Channel.

Lääkärit vakuuttivat, että haava paranisi itsekseen

Martin meni lääkäriin, missä hänelle vakuutettiin, että haava paranisi itsekseen. Hän sai lääkkeitä, joista ei kuitenkaan tuntunut olevan hyötyä. Kun nainen kävi uudelleen lääkärissä, vastaus oli sama: haava paranisi kyllä.

Martin alkoi kärsiä univaikeuksista eikä hän tahtonut päästä enää ylös sängystä. Lopulta Martin oksensi verta.

Richard kiidätti vaimonsa sairaalaan, missä lääkärit ottivat koepalan ja havaitsivat Martinin sairastuneen nekrotisoivaan faskiittiin. Nekrotisoiva faskiitti on harvinainen, mutta hengenvaarallinen tila, jota kutsutaan myös lihansyöjäbakteeriksi.

– Ensiavussa he sanoivat "olemme pahoillamme, mutta hänellä on lihansyöjäbakteeri, meidän pitää kiidättää hänet leikkaukseen nyt heti", Richard muistelee.  

Menehtyi leikkausten jälkeen kotonaan 

Martinilta poistettiin kudoksia leikkauksessa, mutta bakteeri oli levinnyt. Lisäleikkaus suoritettiin, ja tulos vaikutti hyvältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Martin kuitenkin menehtyi kotonaan hieman yli kaksi viikkoa myöhemmin.

– Hän teki minulle lounaan, suukotin häntä ja menin töihin. Tulin kotiin aikaisin aamulla ja havaitsin hänen kuolleen, Richard sanoo.

Perhe odottaa vielä tietoa tarkasta kuolinsyystä. He keräävät joukkorahoituksella varoja Martinin hautajaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja