Mainos

Lääkärit ilman rajoja suomii YK:ta

Lääkärit ilman rajoja -järjestö ilmoitti tänään vetävänsä työntekijänsä kolmelta erillisalueelta Pohjois-Kosovosta vastalauseena YK:n toimille vähemmistöjen suojelemisessa.

Lääkärit ilman rajoja moittii YK:ta

-Vaikka jo vuosi sitten Unmik- ja Kfor-joukot ottivat vastuun siviili- ja sotilashallinnosta, yhä monet ihmiset kokevat äärimmäistä turvattomuutta, sanoi järjestö lausunnossaan.
-Etnisiä ryhmiä terrorisoidaan jatkuvasti. Järjestäytynyttä väkivallantekoa on tapahtunut ja se johtaa etniseen puhdistukseen, sanoi puolestaan lääkärien järjestön Pohjois-Kosovon johtaja Philippe Rosen.

Järjestö vetäytyy serbialaisten hallussaan pitämiltä Kosovska Mitrovican pohjoiselta alueelta sekä Srbican ja Vucitrnin kaupunkien alueilta. Yhteensä viisi Belgian osaston lääkäriä poistuu mainituilta alueilta. He ovat hoitaneet potilaita joko näiden kotona tai liikkuvasta klinikasta käsin. Lääkärit poistuvat toimipaikoistaan tällä viikolla.

Yhteensä 190 lääkäriä 16 maasta työskenteli järjestön palveluksessa viime vuonna, jolloin se sai myös Nobelin rauhanpalkinnon. Järjestö oli työskennellyt Kosovossa kuuden vuoden ajan ennen Naton Jugoslaviaa vastaan tekemiä pommituksia. Järjestö on poliittisesti, taloudellisesti ja uskonnollisesti riippumaton. Se toimii 80 maassa mm. toimittaen lääkinnällistä hätäapua kriisialueille.

Kfor-sotilas tunnusti ampuneensa

Amerikkalainen Kfor-rauhanturvaaja tunnusti maanantaina ampuneensa Kosovon albaanin ampumavälikohtauksessa viime vuonna. Rauhanturvaajan todistus vapauttaa luultavasti syytteistä kolme serbiä, joita syytettiin albaanijohtaja Afrim Gagican murhasta. Amerikkalainen kertoi tuomareille, että hän oli avannut tulen suojatakseen muita rauhanturvaajia. Tapauksen tuomio kuultaneen huomenna.

(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.