Mainos

Lääkärit eivät uskoneet keuhkosyöpään, koska nainen ”näytti terveeltä” – diagnoosin saaminen kesti 1,5 vuotta

Brittinainen kehottaa luottamaan omaan tuntemuksiinsa.

Englantilainen personal trainer Vicky Veness, 30, syö terveellisesti, liikkuu jo ammattinsa puolesta paljon, eikä tupakoi. Veness näyttää terveyden perikuvalta, mikä johti osaltaan siihen, etteivät lääkärit uskoneet vakavan sairauden mahdollisuuteen.

Facebookissa jakamansa kuvan yhteydessä Veness kertoo, että kuva on otettu vain tunteja ennen kuin hänellä diagnosoitiin levinneisyysasteelle neljä edennyt keuhkosyöpä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun sinulla on syöpä, et välttämättä näytä sairaalta ulospäin. Oireet voivat olla hienovaraisempia ja näyttäytyä vain silloin tällöin, Veness kirjoittaa.

Veness kirjoittaa, että hänen oireensa tulkittiin vain astmaksi lääkäreiden toimesta. Vasta 1,5 vuotta myöhemmin nainen sai todellisen diagnoosinsa.

– Kun ihmiset ajattelevat keuhkosyöpää, he ajattelevat välittömästi jotakuta tupakoivaa. Haluan, että ihmiset tietävät, ettei näin ole aina asian laita, Veness kertoi Daily Mailille.

– Koska näytän terveeltä, keuhkosyövän ei ajateltu olevan mahdollinen syy oireilleni. On huolestuttavaa, että "terveen näköisiä" ihmisiä ja tupakoimattomia saatetaan katsoa läpi sormien, kun tätä sairautta diagnosoidaan. Kesti 18 kuukautta saada diagnoosi.

Veness haluaakin kuvallaan muistuttaa, että jos olo tuntuu huonolta, kannattaa mennä lääkärille, kyseenalaistaa heidän näkemyksensä ja palata sinne niin monta kertaa, että saa tarvitsemaansa apua.

– Tämä on ollut henkisesti ja fyysisesti haastavin viikko elämäni aikana, mutta nyt on aika taistella tätä vastaan, Veness toteaa päivityksessään.

Lähteet: Metro, Daily Mail

***

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.