Malli jakoi silmiä avaavan kuvan suolistosairaudestaan –"en halunnut liikkua makuuasennosta mihinkään"

Instagram-tähti jakoi vaikuttavan kuvaparin siitä, miltä yleinen suolistosairaus, ärtyneen suolen oireyhtymä, todellisuudessa oikein näyttää.

Mallina työskentelevä Alice Crawford on elänyt ärtyneen suolen oireyhtymän kanssa kolmen vuoden ajan, ja nämä vuodet ovat olleet täynnä vastoinkäymisiä, joita harva terve ihminen pystyy ymmärtämään. Sinä päivänä, kun sairaus alkoi oireilla vakavana turvotuksena, nainen kertoo elämänsä muuttuneen täysin.

–  Ei, se ei ole hengenvaarallinen, mutta se on tila, jolla on negatiivinen vaikutus psyykkiselle ja fyysiselle terveydelleni, Crafword toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Viimeisen kolmen vuoden aikana ei ole ollut yhtä ainutta päivää, jolloin olisin tuntenut oloni täysin terveeksi.

Ei pelkkä vatsan toimintaan vaikuttava sairaus

Jakamansa kuvaparin yhteydessä nainen toteaa, että yksikään mies tai nainen ei voi tuntea oloaan hyväksi oikeanpuoleisen kuvan tilanteessa. Huonovointisuus, motivaation puute ja voimaton olo saavat arjen pienetkin asiat tuntumaan suurilta vastoinkäymisiltä.

– Pyjama oli ainoa asu, jonka halusin pukea päälleni, enkä halunnut liikkua makuuasennosta mihinkään, sillä suorassa istuminen sattui liikaa, Crawford kertoo ja toteaa, että sairaudessa ei ole kyse pelkästään vatsaongelmista, vaan se vaikuttaa moneen elämän osa-alueeseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka sairaus vaikuttaa naisen jokapäiväiseen elämään, hän haluaa muistuttaa kaikkia samasta tilasta kärsiviä siitä, että sairauden ei pitäisi antaa ottaa valtaa. Negatiivisten ajatusten sijaan nainen kannustaa kaikkia tekemään parhaansa ja jatkamaan eteenpäin. Se on parempi vaihtoehto kuin itsesäälissä rypeminen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Löydä oma tapasi kääntää tilanteet positiivisiksi ja anna mennä, Crawford kannustaa.

Lähde: Metro

***

26:37

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.