Lääkärit eivät tunnistaneet nuoren äidin rintasyöpää – sai väärää hoitoa vuoden ajan: "Myös hoitajat olivat shokissa"

Tuoreen äidin rinnan pattia luultiin lähes vuoden ajan vain tavalliseksi kystaksi. Vasta leikkaus paljasti sen todellisen luonteen.

Birminghamista Britanniasta kotoisin oleva Vickie McHugh, 34, oli vasta pari kuukautta aiemmin synnyttänyt pienen tyttärensä Olivian kesällä 2016, kun hänen oikeasta rinnastaan löytyi patti. Tuore äiti pelkäsi heti pahinta.

Lääkärin tutkimusten ja ultraäänikuvausten jälkeen patin todettiin vain olevan rintaruokinnasta johtuva kysta. Vaaraa ei siis ollut ja äiti sai huokaista helpotuksesta – hetkeksi, kertoo Mirror.

"En olisi koskaan uskonut, että se olisi syöpä"

Seuraavan seitsemän kuukauden aikana Vickie joutui ramppaamaan sairaalan ja kodin väliä, kun kystaa yritettiin epätoivoisesti hoitaa tyhjentämällä sitä nesteistä. Hoidosta huolimatta kyhmy kasvoi ja kasvoi. Tutkimuksissa kyhmyn neste näytti kuitenkin normaalilta.

Vickien mukaan vasta uusi erikoislääkäri päätti poistaa patin leikkauksessa. Sitten koepalatutkimus paljasti, että Vickiella oli pitkälle edennyt rintasyöpä.

– Unelma tuli todeksi, kun saimme Olivian. Olimme niin onnellisia, mutta maailmamme romahti, kun minulla diagnosoitiin syöpä. Se oli kuukausi Olivian ensimmäisen syntymäpäivän jälkeen, ja olin kauhuissani, etten näkisi hänen kasvavan, Vickie kertoo Mirrorin mukaan.

– En olisi koskaan uskonut, että se olisi syöpä. Olin päättänyt mennä sen [lääkärin tapaamisen] jälkeen takaisin töihin. Olin oppinut tuntemaan hoitajat muutaman edellisen kuukauden aikana, ja he itkivät. Myös he olivat shokissa.

"Haluan olla täällä"

Syyskuussa 2017 Vickien molemmat rinnat poistettiin. Vickielle voidaan rakentaa rinnat uudelleen vasta vuoden kuluttua leikkauksesta, sillä syöpäkasvain oli ehtinyt kasvaa niin suureksi.

– Se ei oikeastaan haittaa minua, olen mieluummin terve tytärtäni varten.

Leikkauksen ja hoitojen aikaan Vickiellä oli vaikeuksia pitää pientä lastaan sylissä tai halata tätä. Yhdeksi vaikeimmaksi asiaksi hän kuitenkin kuvaa kemoterapiaa. Nyt Vickiellä on takana viides kierros hoitoja.

Ensi vuonna Vickien munasarjat ja munajohtimet poistetaan. Vaikka yhden lapsen äiti olisi toivonut saavansa vielä lisää lapsia, hän haluaa epätoivoisemmin elää.

– Haluan olla täällä. Haluan edetä elämässäni ja nauttia ajasta, joka minulla on Olivian kanssa. Laatuaika Olivian kanssa on minulle nyt niin tärkeää – vain pienet asiat, kuten hänen kanssaan istuminen ja leikkiminen merkitsevät niin paljon, Vickie sanoo.

Lähde: Mirror

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja