Mainos

Rinnat turposivat yhtäkkiä A-kupista DD-kuppiin – odottava äiti sai synkkiä uutisia

Raskaushormonit paljastivat sairauden, joka oli viedä äidin ja tuoreen aviovaimon hengen. 

Viime syyskuussa 27-vuotias englantilaisnainen Chelsea Nally sai kuulla sairastavansa kolmannen asteen rintasyöpää. Vaikka syöpäuutinen on jo itsessään rankkaa kuultavaa, erittäin rankan tilanteesta teki se, että Nally odotti toista lastaan.

Raskaus oli itse asiassa asia, joka loppupeleissä paljasti syövän olemassaolon. 

"Sen olisi pitänyt olla elämäni onnellisinta aikaa"

Vain viikko häiden jälkeen Nally sai tietää odottavansa lasta. Vaikka lapsi ei kuulunut tuoreen hääparin suunnitelmiin, he ilahtuivat kuullessaan perheen uudesta tulokkaasta eivätkä osanneet olla huolissaan mistään.

Raskausviikolla kuusi Nallyn rinnat turposivat kuitenkin yhtäkkiä A-kupista DD-kuppiin, mutta hän epäili ilmiön johtuvan täysin hormoneista.

– Olin huomannut, että raskaushormonit saavat rintani kasvamaan. Ne tuntuivat aroilta ja painavilta, mutta tiesin sen olevan luonnollista, sillä sama oli tapahtunut myös ensimmäisen lapseni kohdalla, Nally kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vain kymmenen päivää iloisen raskausuutisen kuultuaan nainen löysi turvonneesta rinnastaan patin, jota päätti käydä näyttämässä lääkärillä. Lääkärikäynti varmisti perheen pahimman pelon; hän sairasti rintasyöpää.

– Kuuden viikon sisällä menin naimisiin, sain tietää olevani raskaana ja diagnoosin rintasyövästä, Nally toteaa.

– Sen olisi pitänyt olla elämäni onnellisinta aikaa, mutta en ole koskaan tuntenut oloani niin yksinäiseksi.

Taistelua syövän ja uuden elämän kanssa

Syöpäuutinen johti siihen, että pian löydöksen jälkeen nainen joutui käymään läpi rankkoja kemoterapiahoitoja samalla, kun hän joutui pelkäämää sitä, kuinka syöpähoidot vaikuttaisivat hänen syntymättömään lapseensa. Entuudestaan kolmevuotiaan pojan äiti Nally sekä hänen puolisonsa Daniel viettivät seuraavat kuusi kuukautta sairaalassa toivoen parasta ja peläten pahinta.

– Taistelu tappavan sairauden kanssa samaan aikaan, kun kasvatat sisälläsi uutta elämää, on sanoinkuvaamatonta, Nally kertoo rankasta matkastaan.

– Kemo oli rankkaa, mutta se ei ollut mitään verrattuna pelkoon siitä, että vauvani ei välttämättä selviäsi hoitojen läpi.

Vuodenvaihteessa leikkauksen ja useiden kemoterapiakierrosten jälkeen lääkäreillä oli perheelle hyviä uutisia; syöpä näytti talttumisen merkkejä ja syöpähoidot voitaisiin lopettaa. Hyvät uutiset eivät jääneet tähän, sillä tämän vuoden maaliskuussa Nally synnytti terveen poikavauvan.

Lapsi pelasti äitinsä hengen jo kohdussa

Nally kertoo olleensa äärimmäisen huojentunut kuullessaan lapsensa ensimmäisen itkun, sillä hän oli koko ajan tiennyt hoitojen kasvattavan keskenmenoriskiä.

– Kun pitelin häntä käsivarsillani, minusta tuntui ensimmäistä kertaa siltä, kuin suurin taisteluni olisi ohitse.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viikon sairaalajakson jälkeen kaiken todettiin olevan kunnossa kotiuttamasta varten.

Kaksi kuukautta myöhemmin tuoreelle äidille suoritettiin rintojen poisto, jolla uusiutumisriski saataisiin pienemmäksi. Vaikka rintojenpoiston myötä naiselta hävisi mahdollisuus imettämiseen, hän ei anna sen haitata. Tärkeintä on, että lapsi on elossa ja terve. Lapsi on myös syy siihen, että syöpä löydettiin ajoissa.

– Jos en olisi tullut raskaaksi, rintani olisivat pysyneet saman kokoisina, enkä olisi koskaan löytänyt pattia ja käynyt tarkistuttamassa sitä, äiti kertoo.

– Hän on sankarini. Jo ennen syntymäänsä hän pelasti henkeni.

Lähde: TheSun

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.