Raskaana ja syöpäsairaana – nainen jakoi karun kuvan: "Tunnen itseni enemmän syöpäpotilaaksi kuin tulevaksi äidiksi"

Osaathan tutkia rintasi oikein? Videolla näytetään, miten se tapahtuu.

Raskaana ollut Jennifer löysi rinnastaan kyhmyn, jota lääkäri veikkasi ensin tukkeutuneeksi maitorauhaseksi. Aiheesta kertoo muun muassa australialainen 7 News -sivusto.

31-vuotias australialainen Jennifer Bibard kertoo, että hänen raskautensa toisella kolmanneksella, marraskuussa 2019, hänen rinnastaan löytyi kyhmy.

– Kun ensimmäisen kerran tunsin kyhmyn, olin ajamassa autoa ja päätin sattumalta tarkastaa rintani. Tiesin saman tien, että jotain oli vialla. 

Aluksi lääkäri ajatteli sen olevan vain tukkeutunut maitorauhanen, sillä Jennifer imetti parhaillaan Luka-poikaansa.

– Tiesin, ettei niin ollut ja kieltäydyin lähtemästä ennen kuin hän varasi minulle ajan koepalan ottamiseen.

Koepala otettin jouluaattona. Tulokset saapuivat uudenvuodenaattona. Kävi ilmi, että kyseessä oli kasvain, joka oli kasvanut nopeasti vain kuukaudessa. Syöpä oli levinnyt Jenniferin imusolmukkeisiin.

Jakoi selfien rinnanpoiston jälkeen

Tieto syövästä tuli joulunpyhien aikaan, ja se teki tilanteesta vieläkin musertavampaa. Syövän takia Jenniferillä oli edessään rinnanpoistoleikkaus.

– Tuntui kamalalta, että menettäisin hiukseni ja rintani. Sitten muistutin itseäni siitä, että lapseni tarvitsevat minua enemmän kuin minä tarvitsen hiuksiani ja poveani.

Kasvain poistettiin 23. tammikuuta. Jennifer päätti jakaa itsestään kuvan, jossa näkyy, miten toinen hänen rinnoistaan on poistettu. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vasen rintakin jouduttiin poistamaan

Myöhemmin Jenniferiltä jouduttiin poistamaan myös vasen rinta sekä imusolmukkeita. Tällä hetkellä hän käy kemoterapiassa.

– On todella kummallista olla samaan aikaan raskaana ja syöpäsairas. Tällä hetkellä tunnen itseni enemmän syöpäpotilaaksi kuin tulevaksi äidiksi, Jennifer pohtii 7 News -sivustolle.

– Uskon, että raskaus suojeli minua sivuvaikutuksilta, koska minulla ei ollut mitään sellaisia. Olen niin iloinen, että huomasin kyhmyn, sillä näin lapsellani on parhaat mahdollisuudet siihen, että hänellä on äiti.

Jennifer on tällä hetkellä 33. viikolla raskaana. Hänellä on ollut neljä kierrosta kemoterapiaa, ja lapsen syntymän jälkeen edessä on vielä 12 kertaa. Sen lisäksi hänelle on luvassa sädehoitoa.

– On vaikeaa tuntea olonsa innostuneeksi, koska tunnen syyllisyyttä siitä, että lapsi kasvaa näin stressaantuneessa ympäristössä. Minulla on kahden viikon välein tutkimuksia, ja on aina ihanaa nähdä, että vauvani on terve.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja