Lääkärit ehdottivat aborttia 10 kertaa – odottava äiti ei antanut periksi: "Kieltäydyin hylkäämästä vauvaani"

Äitiyden pilvilinnat ja todellisuus 8:11
Videolla kaksi äiti kertoo, miltä tuntuu, kun äitiyden pilvilinnat ja todellisuus eivät kohtaakaan.

Brittinainen väittää, että hänelle ehdotettiin aborttia lukuisia kertoja, sillä hänen odottamallaan vauvalla todettiin synnynnäinen epämuodostuma, kertovat muiden muassa brittimediat Daily Mail sekä Metro UK. Äiti päätti kuitenkin luottaa vaistoonsa. Nyt ihmevauva on puolivuotias.

Manchesterilainen Natalie Halson, 29, sai tietää raskausviikolla 22, että hänen lapsellaan on selkärankahalkio, synnynnäinen selkärangan ja selkäytimen epämuodostuma. Lääkärit varoittelivat odottavaa äitiä jatkuvasti vauvan heikosta elämänlaadusta. Selkärankahalkio voi aiheuttaa lapselle eriasteisia liikuntavammoja.

Nataliesta tuntui lohduttomalta, mutta hän ei suostunut luopumaan vauvastaan.

– Kieltäydyin hylkäämästä vauvaani, mutta lääkärit eivät hyväksyneet eitä vastaukseksi, Natalie sanoo.

Aborttia ehdotettiin lukuisia kertoja

Lääkärit ehdottivat Natalielle aborttia useita kertoja. Nainen väittää, että raskauden keskeytystä ehdotettiin vielä raskausviikolla 33. Lääkärien toiminta järkytti odottavaa äitiä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Minulle ehdotettiin aborttia jokaisella tapaamisella hänen syntymäänsä asti, yhteensä noin kymmenen kertaa, Natalie sanoo.

Natalie kuitenkin kieltäytyi johdonmukaisesti. Hän oli etsinyt kaiken mahdollisen tiedon selkärankahalkiosta. Natalie ymmärsi, että abortointi ei ollut ainoa vaihtoehto.

Ymmärryksen myötä lääkärien toiminta suututti häntä vielä enemmän. Jos Natalie ei olisi etsinyt tietoa selkärankahalkiosta, hän olisi saattanut myöntyä lääkärien ehdotuksiin.

Vamma ei vaikuta rakkauteen

Natalie synnytti joulukuussa 2018. Vauvan selkäranka leikattiin päivä syntymän jälkeen. Leikkauksessa selkärankahalkio suljettiin.

Nyt Natalien tyttövauva on puolivuotias. Ihmevauva sai nimekseen Mirabelle. Vauvaansa katsoessaan Natalie ei kadu hetkeäkään, että luotti vaistoonsa eikä lääkäreiden neuvoihin.

Joinain päivinä Natalie toivoo, että näkisi tulevaisuuteen, jotta ymmärtäisi etukäteen Mirabellen synnynnäisen epämuodostuman jälkiseuraukset. Toisaalta mikään ei vähennä rakkautta omaan lapseen.

– Rakastamme häntä yhtä paljon joka tapauksessa, Natalie sanoo.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Daily Mail, Metro UK

Lue myös:

    Uusimmat