1-vuotias poika sairastaa harvinaista oireyhtymää – äiti jakoi karmeat uhkaukset, joita lapsi sai ulkonäkönsä vuoksi

Miten puuttua kiusaamiseen? 9:31
Videolla keskustellaan, miten kiusaamisen voi puuttua.

Amerikkalainen äiti on jakanut nettiin järkyttävät kommentit, joita hänelle on lähetetty hänen pienen, harvinaista oireyhtymää sairastavan poikansa erilaisen ulkonäön takia, kertoo Yahoo Lifestyle.

Crystal Kourin vuoden ikäinen poika PJ sairastaa Treacher Collinsin oireyhtymää. Sairaus aiheuttaa kuulon heikkenemistä ja poikkeamia kasvoihin, jotka taas saattavat vaikeuttaa esimerkiksi hengittämistä ja syömistä. Henkinen kehitys ja taso ovat kuitenkin aivan normaalit.

Sairaudesta ulospäin näkyvät erityisesti sen aiheuttamat poikkeamat kasvoissa. Nettikiusaajat lähettävät jatkuvasti sosiaalisessa mediassa ilkeitä, tunteettomia ja törkeitä kommentteja PJ:n ulkonäöstä. Niistä äiti ei kuitenkaan välitä.

Viime kuussa Crystal sai kuitenkin sellaisia kommentteja, joita hän ei enää pystynyt sivuuttamaan. Hän ja monet muut erityistarpeisten lasten vanhemmat saivat Instagramissa Business Enquiry -nimiseltä ryhmältä yksityisviestejä, joissa puhuttiin heidän lastensa raiskaamisesta, tappamisesta ja ruumiiden häpäisystä.

"Sitten löysin ne kaikki viestit"

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Syvästi järkyttävät viestit tulivat perheelle vielä erityisen pahaan aikaan. Crystal oli saanut kuulla vasta pari viikkoa aikaisemmin, että eräs Treacher Collinsin oireyhtymää sairastava vauva oli menehtynyt hengitysvaikeuksien seurauksena. Se oli saanut äidin huolestumaan oman poikansa terveydestä.

– En pystynyt nukkumaan, ja katsoin puhelintani ja näin, että toinen äiti oli julkaissut, että hänen vauvansa oli vasta menehtynyt eikä hänellä ollut hajuakaan, miten hän kertoisi vanhemmille lapsilleen aamulla, että heidän pikkusiskonsa oli menehtynyt. Sitten jatkoin Instagramiin ja löysin kaikki ne viestit, Crystal kertoo Yahoo Lifestylelle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Instagramiin ja YouTubeen julkaistuilla videoilla Crystal käy läpi järkyttäviä viestejä.

– Kun luette tätä, tietäkää, että olette epäonnistuneet vanhempina. Lapsenne ovat p**kaa, toivon, että minulla olisi liekinheitin, Crystal lukee videolla viestejä.

– En malta odottaa, että vammaiset lapsenne kuolevat ennen minua, jotta voin potkia heidän arkkujaan ja tömistellä heidän likaisten, ällöttävien, ylimääräisten kromosomi -naamojensa päällä.

Kaikki järkyttävät viestit voit kuunnella englanniksi yllä olevalta Instagram-videolta.

Poliisi ei tutki, Instagram poisti tilit

Crystal kertoo ilmoittaneensa viesteistä poliisille ja FBI:n vinkkisivustolle. Hänen mukaansa tapauksia ei kuitenkaan tutkita, sillä poliisin mukaan uhkaukset eivät ole tarkoin määriteltyjä.

Hän myöntää, että kyseessä ovat todennäköisesti vain nettikiusaajat tai trollit, mutta äiti ei silti voi olla ajattelematta tapauksia, joissa perättömiksi uskotut uhkaukset ovatkin olleet aitoja.

Crystal ilmoitti asiattomista tileistä myös Instagramin ylläpidolle. Tilit lopulta poistettiin vasta muutamien viikkojen päästä.

Järkyttävistä viesteistä huolimatta äidin mukaan on tärkeää viedä PJ ihmisten nähtäville, jotta varsinkin lapset voivat oppia suvaitsevaisiksi ja ystävällisiksi myös erilaisuutta kohtaan.

– Minusta tuntuu, että minulla on hyvin rajattu määrä aikaa tehdä, mitä minun täytyy, tehdäkseni hänen maailmastaan paremman paikan, Crystal sanoo.

Lähteet: Instagram, Yahoo Lifestyle, Kuuloavain.fi

Lue myös:

    Uusimmat