Lääkäripariskunta vuokrasi asuntoja seksityöntekijöille – tuomittiin törkeästä parituksesta

Oikeus on tuominnut 43-vuotiaan lääkärinaisen ja hänen 47-vuotiaan lääkärimiehensä törkeästä parituksesta. Pariskunta määrättiin maksamaan valtiolle parituksen rikoshyötynä reilut 135 000 euroa.

Vietnamilaistaustainen pariskunta hankki Suomesta yhteensä seitsemän asuntoa, joita he vuokrasivat normaalin vuokraustoiminnan lisäksi tshekkiläiselle parittajalle ja ulkomaalaisille seksityöntekijöille.

Asunnoista viisi sijaitsi Turun keskustassa, yksi Porissa ja yksi Kotkassa. Vuokralaiset maksoivat vuokran pääsääntöisesti käteisellä pariskunnan miesosapuolelle.

Vuokraustoiminta seksityön tekemiseen jatkui kaksi vuotta, sitten poliisi keskeytti toiminnan.

Työnjako toimi niin, että nainen hankki asunnot ja mies hoiti käytännön vuokraustoimintaa sillä aikaa, kun nainen täydensi opintojaan Suomessa ja työskenteli lääkärinä eri sairaaloissa.

Runsaasti viestejä todisteina

Pariskunta kiisti rikokset ja kertoi vain vuokranneensa asuntoja erittäin laajalle asiakaskunnalle tietämättä, että asuntoja käytettiin seksityöhön. 

Nainen kertoi oikeudessa, että oli jossain välissä kiinnittänyt huomiota siihen, että rapussa seisoi joku mies. Tässä yhteydessä hänelle oli tullut mieleen prostituutio.

Saatuaan tietää prostituutiosta nainen kertoo laittaneensa asunnot saman tien myyntiin.

Syyttäjä esitti oikeudessa kuitenkin runsaasti esimerkiksi viestejä todisteina siitä, että pariskunta tiesi prostituutiosta.

Viesteissä tshekkiläinen mies kertoi vaihtuvista tytöistä, joita lähetti pariskunnan asuntoihin. Eräässä asunnossa oli viemäri tukkeutunut kondomin takia.

Yhdessä viestissä eräs naisista valitteli kovin sanankääntein pyyhkeiden puuttumisesta.

– Inhoan koskea asiakkaitani ja heidänkö pitäisi vielä pyyhkiä minun pyyhkeeseeni? Hyi, nainen kirjoitti.

Osassa viesteissä myös vakuuteltiin, ettei poliisi ole tulossa käymään asunnoissa.

Törkeä paritus

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että lääkäripariskunta oli tietoisia asunnoissaan harjoitetusta prostituutiosta. Pariskunta peri seksipalvelutoimintaa harjoittavilta saman vuokran kuin muiltakin vuokraajilta.

Noin 85 prosenttia asuntojen vuokraajista oli ulkomaalaisia, suomalaiset vuokrasivat asuntoja lähinnä vain kesäisin.

Oikeus katsoi pariskunnan syylliseksi paritukseen. 

– Kun otetaan huomioon vastaajien tavoittelema huomattava taloudellinen hyöty ja teon jatkuminen lähes kahden vuoden ajan, tekoa on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä, oikeus totesi ratkaisussaan.

Oikeus otti rangaistusta määrätessään huomioon sen, ettei pariskunta ollut tekemisissä asunnoissa harjoitetun prostituution käytännön järjestelyiden kanssa, tiennyt prostituoiduilta perittyjen korvausten suuruudesta tai heidän muusta kohtelustaan. Oikeus huomioi myös sen, etteivät prostituutiota harjoittaneet naiset olleet alisteisessa asemassa vuokranantajiinsa nähden.

Nämä seikat lievensivät tuomiota. 

Oikeus tuomitsi 43-vuotiaan naisen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä parituksesta. 47-vuotias mies sai samasta rikoksesta vuoden ja seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat