Mainos

"Lääkärimäisen rauhallinen" Laiho todisti oikeudessa – osaamista kehuttiin suosituksissa

0:27

Valelääkärioikeudenkäynnissä kuultiin tänään lääkärinä esiintynyttä Esa Laihoa itseään.

MTV Uutisten toimittaja Pekka Lehtinen seurasi oikeudenkäynnin tapahtumia hetki hetkeltä Twitterissä. Yhteenveto rauhallisesti esiintyneen Laihon todistuksesta löytyy täältä.

Lehtisen mukaan Laiho esiintyi oikeudessa hyvin rauhallisesti. Hän kertoi muun muassa uskovansa, että hänet käräytti eräs ystävä. Laihon puolustus myös esitteli oikeudessa suosituskirjeitä, joissa Laihon osaamista kehuttiin.

Poliisin esitutkinnassa Laiho oli kertonut, että päätyi Yhdysvalloissa vankilaan sotkeuduttuaan hormonien reseptitehtailuun. Hän kertoi tulleensa takaisin Suomeen rahapulassa ja velkaisena.

Laihon mukaan hänen motiivinaan lääkärin toiminnan aloittamiselle oli osittain raha ja osittain se, että työ kiinnosti aidosti.

Syytteen mukaan Laiho on toiminut valelääkärinä kymmenen vuotta ja hänelle on maksettu tuona aikana yli miljoona euroa lääkärinä toimimisesta. Häntä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa muun muassa kahdesta taposta, neljästä törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä väärennyksestä ja törkeistä petoksista. Laiho on kiistänyt syytteet. 

Tammi-helmikuussa käräjillä puidaan petososiota.

Alkuviikosta käräjillä kuultiin sanailua pätevyydestä. Syyttäjä ja Laihon puolustus olivat yksimielisiä siitä, että Laiho on hankkinut oikeuden toimia Suomessa lääkärinä väärennetyn todistuksen avulla ja että lääkärin on oltava pätevä.

Laihoa avustavan oikeustieteen tohtorin Kari Uotin mukaan Laiho on läpäissyt Yhdysvalloissa vaativat teoreettiset ja kliiniset testit, vaikka viralliset lääkärin paperit puuttuvatkin. Uotin mukaan Laihon toiminnasta alettiin esittää kritiikkiä vasta, kun todistuksettomuus tuli ilmi vuonna 2011. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.