Valelääkäriksi paljastunut Esa Laiho oikeudessa: Ystäväni käräytti minut kostoksi

Laiho kiirehtii oikeudenkäyntiin 0:27

Esa Laiho on kertonut tänään Helsingin käräjäoikeudessa oman käsityksensä siitä, kuinka hän paljastui valelääkäriksi.

Paraikaa käynnissä olevassa valelääkärioikeudenkäynnissä kuultiin tänään syytetyn penkillä istuvaa Esa Laihoa itseään. Aamupäivän istunnon aikana käytiin läpi Laihon Yhdysvalloissa suorittamien lääketieteen kurssien lisäksi sitä, miten hän koki tapahtumien paljastumisen vuonna 2011.

Paikan päällä tilannetta seurannut MTV:n toimittaja Pekka Lehtinen kertoo, että Laiho uskoo ystävänsä ilmiantaneen hänet.

– Laiho kertoi oikeudessa, että uskoo erään ystävänsä käräyttäneen hänet. Laiho oli määrännyt tälle ystävälle reseptillä saatavia rauhoittavia lääkkeitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ex-ystävä oli kuitenkin alkanut uhkailla tai käytännössä kiristää Laihoa, koska Laiho oli tehnyt sen päätöksen, ettei enää määrännyt rauhoittavia tälle alkoholiongelmasta kärsivälle ystävälle, Lehtinen kuvailee.

Pari viikkoa myöhemmin samainen ystävä oli ollut yhteydessä Valviraan. Sitä kautta asia tuli ilmi marraskuussa 2011.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Laihon mukaan hän on 95-prosenttisen varma että kyseinen ystävä hänet käräytti, Lehtinen kuvailee.

Raskaita syytteitä

Laihoa syytetään Helsingin käräjäoikeudessa muun muassa kahdesta taposta, neljästä törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä väärennyksestä sekä törkeistä petoksista.

Syytteen mukaan Laiho on toiminut valelääkärinä kymmenen vuotta ja hänelle on maksettu tuona aikana yli miljoona euroa lääkärinä toimimisesta. 

Laiho on kiistänyt syytteet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alkuviikosta käräjillä kuultiin sanailua pätevyydestä. Syyttäjä ja Laihon puolustus olivat yksimielisiä siitä, että Laiho on hankkinut oikeuden toimia Suomessa lääkärinä väärennetyn todistuksen avulla ja että lääkärin on oltava pätevä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lehtisen mukaan Laiho on esiintynyt oikeudessa hyvin rauhallisesti.

– Voisiko sanoa että lääkärimäisen rauhallisesti. Tosin välillä oikeusavustaja Kari Uoti on joutunut täsmentämään lääketieteellisiä termejä sisältäviä vastauksia niin, että juristikin ymmärtää niitä, Lehtinen kuvaile.

Tammi-helmikuussa oikeudessa käsitellään Laihon epäiltyjä väärennyksiä ja petoksia sekä epäiltyä liikalaskutusta.

Lue myös:

    Uusimmat