Mainos

Käräjäoikeus antaa tuomion valelääkäri Esa Laiholle

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomion lääkärinä esiintynyttä Esa Laihoa koskevassa asiakokonaisuudessa.

Laihoa syytetään muun muassa kahdesta taposta, neljästä törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä väärennyksestä ja törkeistä petoksista. Puolustus kiistää muut syytteet paitsi väärennysaineiston hallussapidon.

Syyttäjät vaativat Laiholle lähes 15 vuoden vankeutta. Lisäksi hänet olisi syyttäjien mukaan tuomittava neljän vuoden liiketoimintakieltoon.

Syyttäjän mukaan Laiho on tavoitellut omaa etuaan piittaamatta potilaiden turvallisuudesta. Lääkärinä esiintynyt Laiho on syyttäjän mukaan halunnut lääkärin aseman, statuksen ja palkan ilman että on vaivautunut suorittamaan tutkintoa.

Syyttäjä Anja-Riitta Rinkisen mukaan suunnitelmallisuudesta ja jälkien peittelystä kertoo, että potilaat ovat olleet vanhuksia ja Laihon tekemissä potilasasiakirjamerkinnöissä on ollut puutteita ja virheitä.

Laihoa puolustava oikeustieteen tohtori Kari Uoti puolestaan on kuvaillut tapausta valvontavirasto Valviran organisoimaksi lynkkaamiseksi. Hän arvioi lääkärikunnalle näyttävän olleen äärimmäisen noloa, että lääkärinä voi työskennellä vuosikymmenen moitteetta ilman muodollista pätevyyttä.

Uotin mukaan rangaistuksen mittaamisessa vähentävinä seikkoina on huomioitava, että epäillyistä teoista on kulunut huomattavan pitkä aika. Lisäksi hän on nostanut esiin käsittelyn pitkän ajan sekä tapauksen saaman julkisuuden.

Katso arkistovideo oikeudenkäynnistä, missä Esa Laiho kertoo opinnoistaan: 

3:24

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja