Valelääkärikäräjät: Syyttäjiltä rangaistusvaatimus Esa Laiholle – miten puolustus vastaa syytteisiin?

Valelääkärikäräjillä Helsingissä kuullaan tänään puolustuksen loppulausunto. Lisäksi syyttäjien on tarkoitus kertoa, millaista rangaistusta he vaativat lääkärinä esiintyneelle Esa Laiholle.

Eilen syyttäjät katsoivat loppulausunnossaan, että Esa Laiho on ollut paitsi epäpätevä lääkäri myös osaamaton. Syyttäjien mukaan Laiho ei ole osannut arvioida potilaiden kokonaistilannetta ja on tietoisesti riskeerannut näiden turvallisuuden.

Laihon puolustus on sen sijaan läpi oikeudenkäynnin korostanut Laihon tosiasiallista osaamista. Puolustus on esimerkiksi muistuttanut, että valvontaviranomaisille ei ollut ennen Laihon paljastumista tullut tästä tehtyjä kanteluita.

Laihon tutkintotodistus Pietarista paljastui väärennetyksi, kun Ilta-Sanomat uutisoi asiasta marraskuussa 2011. Haastehakemusten mukaan Laiholle oli maksettu noin kymmenen vuoden aikana lääkärinä toimimisesta noin miljoona euroa.

Laihoa syytetään muun muassa kahdesta taposta, neljästä törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä väärennyksestä ja törkeistä petoksista. Hän on kiistänyt syytteet.

Näin Esa Laiho kertoo oikeudessa Yhdysvalloissa suoritetuista opinnoista 3:24

Lue myös:

    Uusimmat