Mainos

Laihon asianajaja: Lääkärin tutkinto on lupa tappaa

1:18

Helsingin käräjäoikeudessa niin sanotussa valelääkärioikeudenkäynnissä alettiin aamulla selvittää, voiko lääkäri olla pätevä ilman todistusta.

Syytteen mukaan Esa Laiho on toiminut valelääkärinä kymmenen vuotta ja hänelle on maksettu tuona aikana yli miljoona euroa lääkärinä toimimisesta.

Laihoa syytetään oikeudenkäynnissä muun muassa törkeästä väärennyksestä ja törkeistä petoksista, kahdesta taposta ja neljästä törkeästä pahoinpitelystä.

Laihoa avustavan oikeustieteen tohtorin Kari Uotin mukaan Esa Laiholla on kuitenkin huomattava näyttö osaamisestaan Yhdysvalloista. Laiho on Uotin mukaan läpäissyt Yhdysvaltojen ankarat teoreettiset ja kliiniset testit, vaikka viralliset lääkärin paperit puuttuvat.

Uotin mukaan puolustuksen tarkoituksena on iltapäivällä selvittää, miksi Laiho hankki väärät paperit Venäjältä.

Aamupäivällä salissa syyttäjä väläytti Laihon toiminnan johtaneen myös potilasturvallisuuden vaarantumiseen, vaikka tammi-helmikuussa oikeuden käsittelyssä ovatkin väärennys- ja petossyytteet sekä liikalaskutus.

Uotin mukaan Laihon toiminnasta alettiin esittää kritiikkiä vasta, kun todistuksettomuus tuli ilmi.

– Todistuksen omaavat lääkärit tavanomaisesti tekevät hoitovirheitä, jotka johtavat ihmisten kuolemaan ja kukaan ei joudu siitä tänne (käräjille), vaikka oli muodollisesti pätevä. Siinä mielessä voi sanoa, että lääkärintodistus on licence to kill (lupa tappaa).

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.